Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hágy Mb memóriája van az Ati...

Hágy Mb memóriája van az Ati mobility radeon HD 4250-es videókártyának és hogy tudom növelni a memóriáját?

Figyelt kérdés

Dell Inspiron N5010-es laptopom van. Ati mobility radeon hd 4250-as videókarival van ellátva. Az első kérdésem az hogy hány Mb-os? (neten sehol nem találtam meg, a windows és az everest sem írja ki)

A második kérdésem az lenne hogy hogyan lehet növelni a memóriáját? A gépben 4Gb DDR3-as ram van. Gondolom hogy a videókártya is ebből táplálkozik, tehát valahogy lehet növelni a videókártya méretét is.

BIOS-ban megnéztem és ott nem találtam ilyesmit. Feltettem a legújabb BIOST és úgy sem lehet.

Aki tud légyszi segítsen!!!

2011. ápr. 12. 20:25
 1/10 anonim ***** válasza:
olyat láttam, hogy 336MB ami elég érdekes, de növelni sztem nem tudod.
2011. ápr. 12. 22:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom... A windows 7 felismeri hogy 4Gb ram van benne, de azt írja ki hogy 2,75Gb használható... ez miért lehet? 1,25-t vesz le a videókari ezek szerint?? vagy valami más miatt lehet?
2011. ápr. 12. 23:17
 3/10 anonim ***** válasza:

biztos nem M5010?

[link]

2011. ápr. 13. 16:51
 4/10 A kérdező kommentje:
hát nem.. rá van rgasztva egy matrica is a lapira amire az van írva hogy: N series
2011. ápr. 13. 20:48
 5/10 Anacreon ***** válasza:

Pontosan még nem néztem meg, de ez egy integrált videokártya. Nekem azt írta ki a windows mediacenter, hogy nem tud minden szolgáltatást elindítani rajta mert nincs meg a minimum memória ami 64 MB tehát ennél hajszálnyival kevesebb. Volt idő amikor AGP portos videokártyák voltak akkor lehetett a rendszermemóriából áldozni, de az az idő lejárt. Ez az alaplap ennyit tud :(

Ami a rendszermemóriát illeti... 32 biten csak kb 3 GB memóriát lehet megcímezni, ha ennél többet teszel a gépbe 64 bites windows vagy linux kell a gépre.

2011. máj. 1. 20:44
 6/10 Anacreon ***** válasza:
Helyesbítek... annyit tudtam kinyomozni róla, hogy max 512 memóriát használ a rendszer memóriájából. És talán nincs neki saját memóriája. Meg annyit írtak róla, hogy HD 3200 továbbfejlesztett változata, Egy jó erős proceszorral lehetne gyorsítani.
2011. máj. 1. 21:01
 7/10 anonim válasza:
Nekem is ez van a laptopomba, 2gb ramom van és igy a videokártya 890 mb.
2011. jún. 22. 15:17
 8/10 anonim válasza:

Nekem is ez a vidkarim van...

1.4 GB os Shareed Memory és alapból 3GB ramom van de.. a dedikált memória az csak 256 MB :S

2011. aug. 6. 12:59
 9/10 anonim válasza:
256 MB. biztos infó
2012. jún. 28. 19:39
 10/10 anonim válasza:
Hali. Nekem is ilyen videókarim van és alapból csak 256mb memóriája van, de nekem a gépben levő 4GB ramból kb. 1,6Gb-ot elvesz és így 2Gb memóriája van. Mellesleg nem tudja valaki, hogy hogyan lehet visszavenni a memóriájából?(Mert én nem használom ki a 2Gb-os videómemóriát viszont a gépnek kellene a közel 4Gb)
2016. márc. 24. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!