Laptop vásárlásnál mire érdemes figyelni?
Ezekre vagyok kíváncsi:
- milyen márkát érdemes venni (azt hallottam hogy a Fujitsu Siemens-t nem érdemes megvenni)
- érdemes-e integrált videókártyával venni
- nincs-e valami akadálya, hogy laptopra ne lehessen Windows Xp-t felrakni (mint pl, az új SATA csatlakozós HDD-re nem lehet Windowst rakni, mert nem engedi)
- egyéb tippek/tapasztalatok, amiket tudtok.
És még annyit, hogy átlagos gépet szeretnék, nem akarok rajta a legújabb játékokkal játszani, de azért ne legyen rossz se, hogy pl bírja a flash bannereket, reklámokat az oldalon, ne akadjon ki tőle a videókártya.
Köszönöm szépen a segítséget.
Hát nekem Acer Aspire 5310em van, nem egy nagy dobás, de amire nekem kell arra jó:D
Szerintem figyelj arra h ha integrált is a videókártya szerintem nem jó ha integrált, de az már nem olyan lényeges, ha egész jól dolgozik, másrészt érdemes ismerősöket megkérdezni. Még valami legalább 512 MB, vagy inkább 1 GB ram legyen benne, mostanában ez már nagyon is kötelezően elvárható egy géptől. Én az Acerrel meg vagyok elégedve, de Fujitsut biztos nem vennék.
Sok sikert!
Ha a pénz számít: Fujitsu Siemens, ha a minőség: Asus.
Integrált video lehet benne, ha nem akarsz csúcs 3D játékokat futtatni.
Aki ért hozzá, simán felrakja a legújabb laptopra is az XP-t a SATA driverrel, vagy a BIOS-bna letiltva a natív SATA kezelést.
Szóval szerintem nyugodtan vegyél intergált videokártyás laptopot. A te céljaidra megfelel. A minőség szempontjából meg az első az legyen, hogy baj esetén a szervizelést könnyen meg tudd oldani. Pl. ne kelljen érte 200km-t utaznod. ( Asus: helyszínre jön garanciás hiba esetén a futás árte...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!