Hogyan lehet laptop-ból wifi modemet csinálni?
Figyelt kérdés
Van egy MSI EX630X laptopom, amiben van úgy tudom, hogy van internet modem és van wifi, az a kérdés, hogy lehetséges-e azt megcsinálni, hogy a hálózati kábel bemegy a gépbe és a telefonomról arról wifizzek, igy nem kell külön wifi routert vennem. Elnélzést ha zavarosan fogalmaztam!2011. ápr. 1. 21:43
1/9 anonim válasza:
Azért találták ki a routert. A laptopban wifi VEVŐ van.
2/9 Tom Benko válasza:
Szerverként működteted. Kell hozzá egy csomó minden, amit legegyszerűbben úgy tudsz összeszedni, hogy Linuxot vagy BSD-t telepítesz rá. De szerverhez készülj fel hozzáértés szükségességére.
3/9 A kérdező kommentje:
tudom, hogy VEVŐ van, csak gondoltam hát ha! :) Egyébként fel kellett egy Motorola Modem Drivert rakni a gépre, azt akkor mire tudom használni?
2011. ápr. 1. 22:02
4/9 anonim válasza:
Ilyesmit még nem próbáltam, de ha ráveszed a gépet, h a modemjén keresztül netet csikarjon, és látod, h ott a laptopon megy, akkor már elindulhatsz afelé, h megoszd másik eszközzel wifin keresztül, ha elég fejlett hozzá a telefon, lehet, h egy ad hoc kapcsolattal is össze tudnak jönni és menne a dolog... de nekem asszem telefonnal nem sikerült ezt megcsinálni.
6/9 czibles válasza:
mi az, hogy csak vevő van benne? akkor szerintetek nem tud semmit küldeni? na de akkor hogy küldi el a szervereknek az oldal lekéréseket amiket megakartok nézni? meg akkor wifin keresztül ezekszerint nem lehet normálisan torrentezni, mert csak letölteni lehet... vagy kifejthetnétek nekem a vevő szó értelmezését.
7/9 A kérdező kommentje:
Nekem csak egy leirást linkeljetek be és csak ennyit kérek szépen! :) Üdv!
2011. ápr. 2. 15:26
8/9 anonim válasza:
A lapotból abromi egyszerű wifit csinálni.
Letöltöd a connectify programot, installálod, majd kiválasztod, hogy internet megosztás, és kész. Jelszóval védett wifit csináltál.
Viszont a laptop nem biztos, hogy elég gyors nettet tud szolgáltatni, az enyém elég lassú, de a haveromé jól megy.
9/9 A kérdező kommentje:
Kösz a válasz! Ezt már próbáltam, de PPOE kapcsolatú netem van (Diginetnél van ilyen, csak csatlakoztatni kell a kábelt meg nyitni a gépen egy ppoe kapcsolatot és felhasználót, jelszót kér és van kapcsolat) és nem jött össze. Van a telefon-laptop között wifi kapcsolat, csak a gép nem tud kapcsolódni a netre... Nem tudod véletlen mit lehetne tenni? Nektek milyen netetek van és milyen szolgáltatónál? Üdv!
2011. máj. 1. 09:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!