Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy tudnám megosztani az...

Hogy tudnám megosztani az internetet?

Figyelt kérdés

Van egy smc 7004vbr routerem és két gépen szeretnék net megosztást csinálni. Jelenleg úgy működik csak, hogy vagy csak az egyiken van internet vagy csak a másik gépen. Adsl Upc netem van ami ügye felhasználót és jelszót igényel. Én arra gyanakszom, hogy nem ad ip-t a csatlakozni kívánt gépnek a router... A programjába beírom a felhasználót jelszót, flat rate connection( az unflat ratet is próbáltam) és next.. de pár perc után kiírja, hogy nem sikerült megcsinálni, és indítsam újra, majd próbáljam meg 30mp-el később...

Köszi a megoldásokat :)..

2011. ápr. 1. 13:57
1 2
 1/11 P.O.C. ***** válasza:

Az SMC 7004VBR egy őskövület, évek óta nincs hozzá új firmware, így nem lehet tőle elvárni, hogy minden jött-ment magyarországi ISP-t támogasson.

Szerintem ideje lenne beújítanod, már 5k alatt van jó minőségű router, amihez van normális terméktámogatás:

[link]

Ami az SMC -t illeti, próbáld a Webes felületén keresztül konfigurálni (bár az MTU -n kívül ott sem lehet mivel nagyon variálni):

[link]

2011. ápr. 1. 14:27
 2/11 A kérdező kommentje:
aha értem, a weblapos beállítosba nem tudok belépni :\
2011. ápr. 1. 17:43
 3/11 P.O.C. ***** válasza:
Reseteld ki a routert.
2011. ápr. 1. 18:27
 4/11 A kérdező kommentje:
Már többször is megtettem.. De most úgy tűnik, hogy még ma feltettem a laptopra egy win7-et mert ügye azt em írtam hogy az asztalin 7 volt az lapptopon meg xp... És most úgy tűnik mind 2 gépen van net.. Most ez akkkor.. Mi van?? Köszönöm a segítséget.
2011. ápr. 1. 20:08
 5/11 A kérdező kommentje:
most megint nem jó.. :\ hm.. nem tudo mi klehet
2011. ápr. 1. 21:26
 6/11 anonim válasza:
Ha nincs más lehetőség használd switch-nek... dugd a netet is sima portba és kapcsolódj a gépekkel... egyszerű, és megoldás, ha másképp nem megyxD
2011. ápr. 1. 23:38
 7/11 P.O.C. ***** válasza:

A Switch nem tud Internetkapcsolatot megosztani, meg amúgy is le kéne lőni a DHCP szervert ha Switch -ként akarná használni. De az nem játszik, mert a Webes felületre sem tud belépni.

Egyszerűen venni kell egy normális, korszerű routert, ahogy fent is írtam. És megoldódik a probléma.

2011. ápr. 2. 05:52
 8/11 A kérdező kommentje:
Most Switch-nek van bekötve és így működik, hogy vagy csak az egyiken van vagy csak a másik.. ha wanba van kötve a net akkor egyiken sincs... És nem tudom megnyitni a beállító oldalt.. Ha jól tudom egyáltalán [link]
2011. ápr. 2. 11:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Egyébként ha switchbe van kötve akkor szerintem egyik vagy másik gépről lehet a másik gépen megosztást csinálni hogy ossza meg a netet a windows, de azt nem csinálja automatikusan és nem is látják teljesen egymást csak névileg..
2011. ápr. 2. 11:48
 10/11 P.O.C. ***** válasza:
Figyu, ha Webes felületen nem tudsz vele kommunikálni, akkor próbáld ki egy másik gépen is. De szerintem a routered halott.
2011. ápr. 2. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!