Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyerekek, melyik a jobb videó...

Gyerekek, melyik a jobb videó kártya?

Figyelt kérdés
1GB NVIDIA GeForce GT 420M with Optimus (Dell XPS 15 L501x) vagy ATI Radeon HD5650 1GB (Sony Vaio VPC-EB4Z1E ill, HP Pavilion dv6-3120eh XR569EA)
2011. márc. 24. 22:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
az a 3 igazándiból 4, de a 4. le lett lőve mert úgy instabil lenne a cucc.
2011. márc. 28. 19:39
 12/18 anonim ***** válasza:

Igen. A "nagyobb bites" VGA a jobb. Illene tudni.

A 256 bites GDDR3 1GB 2GHz Ram-os cuccok drágábbak, mint

a 128 bites GDDR5 1GB 4GHz Ram-os csatolók. Hogymikvannak...

2011. márc. 31. 22:33
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem, azt illene tudni, hogy 1 paraméter alapján nem lehet megállapítani a teljesítményt, mivel van még kb 10 ami befolyásolja. Kb. mint régen "a nagyobb megahertzes procit KELL megvenniii!!!"

Egyébként nem drágábbak. 20-40e között mindkettő típus megtalálható.

Kérdező: vagy éppenséggel akkor ha van kereslet a hárommagosokra, de nem tudnak eleget szállítani. Ekkor simán letiltanak egyet és mehet a boltba. Ilyenekben sikerül feloldani a 4. magot és működik tökéletesen. Rengeteg van ilyenekből eladó.

Másrészt ha nem úgy tekintenél a processzorra, mint vmi misztikus tárgyra, akkor nem akadnál ki rajta, hogy ha egy modulokból álló áramkör egy részét letiltják, attól a többi még ugyanúgy fog működni.

És most fogom elrontani a napodat: a selejt eladása sokkal régebb óta divat a VGA piacon, mint a CPU piacon. OMG, ugye? Úgyhogy most már csak a legeslegdrágább VGA-t veheted meg, mert a többi instabil.

2011. márc. 31. 23:27
 14/18 A kérdező kommentje:

istenkém.... te mekkora 1 kretén vagy....

nem nem úgy tekintek rá mintha 1 "misztikus tárgy" lenne, aztán meg lehet h sokkol majd a hír de a proci több munkát végez mint 1 VGA, és nem a legdrágább kell.. meg ha figyelnél én a notiról beszéltem (és abból adott árnál a legjobbat akarom venni), nem a nyomorék procidról... OMG, ugye? uh ha nem tudsz az eredeti kérdésre normális választ adni akkor inkább fogd be a pofád!!!

2011. ápr. 3. 00:59
 15/18 anonim ***** válasza:
Én csak azt mondtam, hogy ennyi erővel nem kéne megvenned egyik laptopot sem, hiszen mindkettő GPU-jában vannak letiltott részek. Azt mondtad, hogy egy olyan (CPU) instabil. Majd erre mondtam én, hogy ez hülyeség, minőségben semmivel nem különb. Azért esel nekem, mert elmondom, hogy az érved alaptalan. Egyáltalán nem esett le, hogy mit is írtam. Majd legközelebb odaírom, hogy "EZ ITT IRÓNIA VOLT".
2011. ápr. 3. 05:06
 16/18 A kérdező kommentje:

nem azért, a stílus miatt... de mind1

azontúl, a VGA letiltott részei, legyen az (majdnem) akármi, nem izgatnak különösebben. de a CPU letiltott része(i) már annál inkább. én végig a prociról beszéltem onnan, h megemlítetted a gépet.

a GPU nál 3 adat érdekel, GHz, GB, bit ami ezen felül van érdektelen, Procinál a magszám, órajel éés a gyorsítótár mérete.

amikor megemlítetted a notidat, a magok számán akadtam fenn, hiszen ahol szembeütköző a letiltás, ott vmi nagyobb gebasz is sejthető. +ebbe én se vagyok biztos, de sztem kb azzal összehasonlítható mintha 3GB memod lenne egy bármilyen gépben, az se túl ideális, jobb a 2 hatványai szám, 2-4-8 etc...

rem most már, mind 2en egyről fogunk beszélni.

nah akkor még 1x, a fenti, 2 noti közül meik éri meg jobban VGA szemszögből? vagy ha van jobb akkor miaz 250-255e Ft magasságába?

azóta mondjuk találtam még 1et a HP Pavilion dv7-4000eh Champagne-t, ennek is 5650-es ATI-ja van.

2011. ápr. 3. 18:38
 17/18 anonim ***** válasza:

HD5650 magasan veri a GT420M-et (már ha 10-15% soknak számit).

Az Acer gépet nem én ajánlottam. Szerintem amúgy az elég gagyi.

"a GPU nál 3 adat érdekel, GHz, GB, bit ami ezen felül van érdektelen, Procinál a magszám, órajel éés a gyorsítótár mérete."

Ez elég rossz módszer, akkor végképp ha egy nvidia és egy AMD gpu-t hasonlítasz össze. Ez nem olyan mint a lóerő meg a nyomaték. Nézd meg a GTX580-at: 772MHz magórajel. Ennyin az én HD5750-em is megy, de valahogy mégis köröket ver rá.

GTX480 - 384bit sávszél: 176GB/s

HD6970 - 256bit sávszél: 177GB/s

Ennek megint semmi értelme.

Egy jó módszer van az összehasonlításra: elolvasni egy tesztet.

Annak meg megint totál semmi alapja, hogy a "2 hatványai a jó". Évtizedekig elvoltunk 1 magos procikkal és egy jó ideig 1GB RAM volt az átlag. A Phenom II 720 BE is sikertermék lett. Senki nem panaszkodott rá. Legfeljebb azért jó a 2 v. 4G ram, mert azt össze lehet rakni két azonos modulból.

17"-es notebook-ot meg én nem ajánlok, mert iszonyú nagy és nehéz.

2011. ápr. 3. 20:02
 18/18 A kérdező kommentje:

köszönöm ez egy normális felvilágosítás. akkor az ati mellett maradok, és igaz h nehéz de a súly nem gond ill nem szempont :)

annyit még, h az 1 is a 2 hatványa, ugye 2^0 az =1 ;)

még1x kösz az infót, erre volt szükségem.

2011. ápr. 4. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!