Gyerekek, melyik a jobb videó kártya?
Igen. A "nagyobb bites" VGA a jobb. Illene tudni.
A 256 bites GDDR3 1GB 2GHz Ram-os cuccok drágábbak, mint
a 128 bites GDDR5 1GB 4GHz Ram-os csatolók. Hogymikvannak...
Nem, azt illene tudni, hogy 1 paraméter alapján nem lehet megállapítani a teljesítményt, mivel van még kb 10 ami befolyásolja. Kb. mint régen "a nagyobb megahertzes procit KELL megvenniii!!!"
Egyébként nem drágábbak. 20-40e között mindkettő típus megtalálható.
Kérdező: vagy éppenséggel akkor ha van kereslet a hárommagosokra, de nem tudnak eleget szállítani. Ekkor simán letiltanak egyet és mehet a boltba. Ilyenekben sikerül feloldani a 4. magot és működik tökéletesen. Rengeteg van ilyenekből eladó.
Másrészt ha nem úgy tekintenél a processzorra, mint vmi misztikus tárgyra, akkor nem akadnál ki rajta, hogy ha egy modulokból álló áramkör egy részét letiltják, attól a többi még ugyanúgy fog működni.
És most fogom elrontani a napodat: a selejt eladása sokkal régebb óta divat a VGA piacon, mint a CPU piacon. OMG, ugye? Úgyhogy most már csak a legeslegdrágább VGA-t veheted meg, mert a többi instabil.
istenkém.... te mekkora 1 kretén vagy....
nem nem úgy tekintek rá mintha 1 "misztikus tárgy" lenne, aztán meg lehet h sokkol majd a hír de a proci több munkát végez mint 1 VGA, és nem a legdrágább kell.. meg ha figyelnél én a notiról beszéltem (és abból adott árnál a legjobbat akarom venni), nem a nyomorék procidról... OMG, ugye? uh ha nem tudsz az eredeti kérdésre normális választ adni akkor inkább fogd be a pofád!!!
nem azért, a stílus miatt... de mind1
azontúl, a VGA letiltott részei, legyen az (majdnem) akármi, nem izgatnak különösebben. de a CPU letiltott része(i) már annál inkább. én végig a prociról beszéltem onnan, h megemlítetted a gépet.
a GPU nál 3 adat érdekel, GHz, GB, bit ami ezen felül van érdektelen, Procinál a magszám, órajel éés a gyorsítótár mérete.
amikor megemlítetted a notidat, a magok számán akadtam fenn, hiszen ahol szembeütköző a letiltás, ott vmi nagyobb gebasz is sejthető. +ebbe én se vagyok biztos, de sztem kb azzal összehasonlítható mintha 3GB memod lenne egy bármilyen gépben, az se túl ideális, jobb a 2 hatványai szám, 2-4-8 etc...
rem most már, mind 2en egyről fogunk beszélni.
nah akkor még 1x, a fenti, 2 noti közül meik éri meg jobban VGA szemszögből? vagy ha van jobb akkor miaz 250-255e Ft magasságába?
azóta mondjuk találtam még 1et a HP Pavilion dv7-4000eh Champagne-t, ennek is 5650-es ATI-ja van.
HD5650 magasan veri a GT420M-et (már ha 10-15% soknak számit).
Az Acer gépet nem én ajánlottam. Szerintem amúgy az elég gagyi.
"a GPU nál 3 adat érdekel, GHz, GB, bit ami ezen felül van érdektelen, Procinál a magszám, órajel éés a gyorsítótár mérete."
Ez elég rossz módszer, akkor végképp ha egy nvidia és egy AMD gpu-t hasonlítasz össze. Ez nem olyan mint a lóerő meg a nyomaték. Nézd meg a GTX580-at: 772MHz magórajel. Ennyin az én HD5750-em is megy, de valahogy mégis köröket ver rá.
GTX480 - 384bit sávszél: 176GB/s
HD6970 - 256bit sávszél: 177GB/s
Ennek megint semmi értelme.
Egy jó módszer van az összehasonlításra: elolvasni egy tesztet.
Annak meg megint totál semmi alapja, hogy a "2 hatványai a jó". Évtizedekig elvoltunk 1 magos procikkal és egy jó ideig 1GB RAM volt az átlag. A Phenom II 720 BE is sikertermék lett. Senki nem panaszkodott rá. Legfeljebb azért jó a 2 v. 4G ram, mert azt össze lehet rakni két azonos modulból.
17"-es notebook-ot meg én nem ajánlok, mert iszonyú nagy és nehéz.
köszönöm ez egy normális felvilágosítás. akkor az ati mellett maradok, és igaz h nehéz de a súly nem gond ill nem szempont :)
annyit még, h az 1 is a 2 hatványa, ugye 2^0 az =1 ;)
még1x kösz az infót, erre volt szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!