Szóval mi is az az ssd?
ez egy vinyó? de csak direkt a rendszernek?
a többi cuccnak kell egy normál vinyó?
SSD = Solid State Drive
Funkciója ugyanaz, mint egy hagyományos merevlemezé csak másik technológiával működik. Nincsenek benne mozgó alkatrészek, gyorsabb, modernebb, drágább.
ha esetleg nem b@sznál le azért mert nem használom a google-t akkor még meg is köszönném a kommentedet....szívesebben kérdezem meg itt mert kimerítőbb válaszokat adnak az emberek akik itt vannak....
ettől eltekintve köszönöm a felvilágosítást...
Szerintem a Wikipédia sokkal kimerítőbb választ ad:
Figyike,ez éngem is érdekelt és nekem így mesélték el : A hagyományos merevlemez nem rossz ,de ez egy rohadt gyorsan pörgő korong,amit egy villanymotor hajt meg. Emiatt áram kell a pörgetéséhez,ráadásul hangja van a forgásnak ,melegszik, áram kell a hűtéséhez,mozgatni kell alatta egy olvasófejet,ami elromolhat,meg az egész a rázkódást sem jól tűri.
Az ssd pedig egy gyerektenyérnyi memóriakártya,vagy ha úgy jobban tetszik akkor ez egy nagy usb pendrive. Nincs benne semmi ami mozog,így nincs benne semmi ami elromlana.Gondolhatod ,hogy mennyivel praktikusabb egy ilyen hangtalan ,fix alkatrész a pörgő,zajos régihez képest. Egyértelmű ,hogy ezé a jövő.
Á, szerintem nem olyan vészesen drága...
Üdv:
Köbüki
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!