Vizhűtés blokkhoz plexi, menyire életképes?
Csinálni akarok egyet és a plexivel könnyebb dolgozni mint a fémmel,réz alapon lenne és plexi lenne a teteje.
Gyárilag sok ilyen blokkot láttam már,de gondolom házilag is működhet.
Patex-os epoxi gyantával ragasztanám össze,regebben ragasztottam vele egy blokkot aluminiumból és az bírta soha nem szivárgott,csak elavult amire építettem.
Te szentséges jóisten!
FÉMET? RAGASZTANI? LABORATÓRIUMI KÖRÜLMÉNYEKEN KÍVÜL?
neked elment a maradék eszed is!
megbizonyosodtunk a nulla gépész-vízvezeték szerelő érzékedről.
elárulom neked, hogy fémet nem tudsz technokollal ragasztgatni. Miért? olyan csúnya fizikai jelenségek vannak egy ilyen rendszerben, amit a mérnökök a tervezéskor figyelembe vesznek:
- hidrosztatikai nyomás
- anyagáramlás
- áramlási keresztmetszet
- turbulencia
- hőtágulás
- hőleadó felület
- hőelvonó képesség
- ...
Megvan a fém interfész kialakításának saját technológiája. Fémet tömítésen keresztül illesztünk fémmel!
műanyag csővezetéket lehet csatlakoztatni a fémen előre kialakított cső alakú nyíláson, leszorító bilincsekkel.
kész csoda, hogy az előző darabod véletlenül, nulla szakértelemmel működött.
ha nem hiszed, majd megtanulod a saját károdon.
most olvastam...
uv lötty...
te totál beteg vagy, abszolut nulla fizika érzékkel.
még azt sem tudod, melyik folyadéknak van a legjobb hőelvonó képessége!
bölcsésznek tökéletes lennél!
hidrosztatikai nyomás?
Na mégisz szerinted mekkora nyomás van egy ilyen rendszerben?
Mert szerintem nem nagy.
A hőtágulás 20-tól 40 fokig nem jelentős szerintem.
itt sem veti szétt a plexit sem a nyomás sem a hőtágulás és csak 4 csavar tartja össze,én is ilyet tervezek,csak a kiálló tüskék nélkül,mert azt házilag,nem igazán lehet kialakítani,de megnövel alapfelülettel valamelyest kompenzálható.
Az előző blokkom pedig köszöni jól van,mivel már nem kell semmire kiváncsiságból rácsaptam egy fél kilós kalapáccsal és egyben maradt,csak némileg eldeformálódott a teteje,és ekkora hatásoknak közel sem volt kitéve a számító gépen belül.
És már csak egy kérdésem lenne hozzátok nagyokosok csináltatok már valaha ilyet?
Vagy úgy osztjátok az észt,hogy közben nektek sincs!
Nem állítom,hogy a régi blokkom a legtökéletesebb megoldás volt de kétségtelen működött és hibamentesen,nagyszerű hatásfokkal.
most olvastam...
uv lötty...
te totál beteg vagy, abszolut nulla fizika érzékkel.
még azt sem tudod, melyik folyadéknak van a legjobb hőelvonó képessége!
bölcsésznek tökéletes lennél!
Erre pedig csak annyit,hogy ioncserélt vizet hasznlálok vagy gyári folyadékot amiben van olyan ami színezett és egy uv lámpával egyész szépen néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!