Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szoftver hamisítás áldozata...

Szoftver hamisítás áldozata lettem?

Figyelt kérdés

A mai napon elkezdte kiírogatni a gépem , hogy a Windows 7 Ultimate szoftverem amit a számítógépemen használok nagy valószínűséggel hamisítvány!Pedig megvan a termékkulcsot igazoló lézeres bilétám és az eredeti tok , CD, kézikönyv meg minden amit egy szoftvervásárlásnál kell kapnom!Régebben is kiírta azt hogy az IP cím ütközést észlel de nem figyeltem rá!Beirtam a termékkulcsot is megint a számítógép azon belül a tulajdonságok és termékkulcs aktiválásához de a windows elutasította!Ja és még egy fontos tudnivaló!Amikor vettem a számítógépet és a szoftvert adták hozzá akkor akciósan kaptam mert angól verzió volt úgy lett magyarosítva!

Kérem segítsenek!Köszönöm

2011. márc. 19. 10:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ez hamis licenszes, mert másként nem jelezné a Microsoft. És valószínűleg az automatikus frissités is be volt kapcsolva, letöltötte a WGA-t (eredetiség ellenőrzőt). Jól pofán kellene csapni azt a csaló gazembert ott a boltban!
2011. márc. 19. 15:46
 12/20 anonim ***** válasza:
Voltam egy régi barátomnál, nem ért a számítástechnikához, vett egy egyébként kiváló használt laptopot boltban, rajta volt a Windows. Automatikus frissités elindítva, vagy százat letöltött, aztán visított, hogy nem eredeti a Windows XP-je, de annak adták el! Nem tudta, mit tehetne, talált neki a szervízben egy fickó cracket, WGA le és kész. A boltba nem mehetett vissza, az közben megszűnt. Mindennapos átverés, sajnos.
2011. márc. 19. 15:51
 13/20 anonim ***** válasza:

12:37-es vagyok ujra. Nem véletlen a gyanum, leirok én is egy esetet hogy csapják be a boltokban a hozzá nem értőket:

Egy ismerősöm kikérte véleményemet, mindent leirtam neki, mire vigyázzon. Ennek ellenére bekapta az eladó horgát, aki lebeszélte uj asztali gépéhez a W7-ről, mondván majd ő olyan XP-t tesz rá, ami legalább annyit tud, mint a W7 , xFt-al kevesebbért. A mohóság /sóherság/ eredményeként 2 hónap mulva ő is megkapta a Microsoft kedves üzenetét az eredetről.

Szóval vissza az eladóhoz és az asztalra csapni. A bizonyitás nem lesz könnyű, de vannak még verőlegények!

2011. márc. 19. 18:07
 14/20 A kérdező kommentje:
igen bejelentettem , elszkenneltem mindent amit kell!Továbbítják az ügyemet és a többiről tájékoztatnak!Nekem nagyon rossz érzés hogy becsaptak , megkárosítottak és sorolhatnám még!Egy szuper pöpec géphez kaptam egy Windowst-est ami 2 napja nem frissíti magár és előbb utóbb szerintem el fog avulni!Szuper !Remélem azért mert becsületesen bejelentettem segítem a továbbiakba az ügyet , hogy kapok egy eredetit!Vagy ez egy kósza álom?Remélem jól végződik az ügy!Köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 20. 08:59
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha sikerül elkapniuk az elárusítót, akitől vetted a hamis Windows-t, akkor szerintem biztos, hogy fogsz kapni, csak legyen meg a számla, ha kaptál.Ha ezt bebizonyítottad, szerintem garantáltan kapsz egy új Windows-t.Drukkolok!
2011. márc. 20. 09:18
 16/20 anonim ***** válasza:

Ha bebizonyosodik a "kalózkodás", TE kapni fogsz egy új szoftver kulcsot(széria számot) amit lehetőleg senkinek ne adj tovább! Azzal tudod továbra is használni legálisan a szoftvert.

Egyetlen egy megoldás van a hasonlók elkerülésére. Mindig! NÉVRE szóló, ÁFÁS számlát, az üzlet adószámával, bélyegzőjével hitelesítve! kell kérni, ki-követelni...minden vásárláskor, legyen az bármi, szoftver vagy hardver.

2011. márc. 20. 11:47
 17/20 A kérdező kommentje:
Az utolsó hozzászólónak is köszönöm a biztató szavakat!Remélem így lesz!Elszkenneltem a hiteles eredeti áfás számlát címmel bélyegzővel a Microsoftnak!Mindent amit kértek!Szerintem ez volt a legjobb megoldás!Köszönöm a segítséget és bízom benne hogy ha már becsületesen vettem kapok helyette valamit, de ha nem akkor muszáj leszek egy ujjat megvenni ami néztem nem kevés pénz!!!!Amúgy az üzlet webcíme ahol vettem a következőleg.rhw.hu!!!!Meg lehet nézni hogy hogyan kínálják az eredeti Windows 7-es szériákat!!!!!Meg minden mást!!!!
2011. márc. 20. 12:57
 18/20 anonim ***** válasza:
Hát már az oldala se tűnik biztonságosnak, jobb lesz, ha ezzel az oldallal/üzlettel a vásárlók jól odafigyelnek.
2011. márc. 20. 13:03
 19/20 A kérdező kommentje:
www.rhw.hu itt vettem azt a híres Windows 7 Ultimatet!Senki se vegyen ott!Semmit!
2011. márc. 20. 14:14
 20/20 cydor ***** válasza:

sok esetben a kereskedő egy főzött windowst tesz rá, és ha egy kicsit is ért hozzá, akkor a legális licenszet beleírja telepítés után.

főzött wineket azért jobb feltenni, mert elindítod, és meg magától, nem kell ott ülni mellette, így ha sok gépet kell installni, akkor nagyon hatékony lehet.

viszont ilyen esetek előfordulhatnak: a magyar verziónak nem jó az angol kulcs.. windowst utólag magyarítani? ilyet még nem hallottam.

egyébként mi is így vettük annó az első gépünket angol win95-el, persze nekünk megmondtták mi a helyzet.

amugy az ms oldaláról le lehet tölteni (ugyanazt) mint warez oldalakról, csak ők a termékkulcs megvásárlásához kötik. így is lehet spórolni:

nem kell elmenni személyesen, nem kell a cd-t megvenni (csak agy írhatót, amire magad ráírod) jópár ezressel olcsóbb.

még olcsóbb ha nem windowst weszel, hanem egy fain linuxot :-))már az átlagjúzernek is egész felhasználóbarát, és az erőforrásigénye is kisebb.

az már más kérdés hogy a számítógépkezelő tanfolyamokon miért csak a drága jó winfost tanítják...(az oktatási intézmény ezt is azt is ingyen kapja)

2011. márc. 21. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!