Nvidia Geforce 210 es az Ubuntu?
LINUX szakertok figyelem !
A terminalban neztem meg hogy ismeri a videokartyam(nvidia geforce 210) de megsem tudom a felbontasom csak 800X600 as ra tenni (MAX) es az asztal effektusokat sem tudom bekapcsolni.Nem jovok ra mi a baja a videokartyammal de valahogy nem szeretik egymast.Driver-t is probaltam letolteni de az Archivum kezelo nem nyitja meg a .run file-t :(.MIT TEGYEK ?
Szia! A driver pedig jó ötlet, csak a RUN fájl mint a kiterjesztése is sugallja, nem archívum, hanem futtatható fájl. Engedélyezd, hogy futtatható legyen.
Ne próbáld Gnome alatt elindítani! Nézz uzána, hogyan kell kilőni az X.org-ot és amikor nem fut az X szerver, keresd ki szépen TTY-ból, vagy Midnight Commanderből és futtasd!
Egyébként az Ubi nem ajánlotta fel neked a zárt meghajtók telepítését? Azzal egyszerűbb dolgod lenne.
Eszedbe ne jusson .RUN fájlokkal kísérletezni!
Főleg hogy az Nvidia egy normális futtatható driverrel nem rendelkezik. (Ilyen hiba, olyan hiányzó komponens, stb...)
Helyette menj a rendszer>Adminisztráció>Eszközmeghajtók menüpontba. Itt kiválasztod a legfrisebbet, és felrakod.
Amit én hibának tekintek:
I. Csak Xorg nélkül telepíthető. (Parancssor)
II. Ha valami "függelék" hiányzik, arra már csak telepítés közben jösz rá==>Használhatatlan oprendszer.
III. Ha a fenti eset megtörténik, nem telepíthető másik driver.
IV. Egy kezdő felhasználónak elég bonyolult műveleteket tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!