Nem működik a webcamerám. Mit lehetne tenni?
Régen a webcamerám kifogástalanul működött. Sajnos újra kellett telepítenem az XP-t, azontúl nem működik. Pedig a lemezről szépen feltelepítettem a szoftvert (USB camera), de nem ad képet. Az illesztőprogrammal lehet baj...
Szerintetek hogy lehetne beüzemelni?
Köszönöm a választ! Az a fura ebben a dologban, hogy a kamerához mellékelt (G Shark) lemezen USB2 van, a gép meg nem akarja rárakni, kiírja, nem kompatibilis az XP-vel. Ez azért fura, mert újratelepítés előtt is XP volt a gépen, a webkamera mégis működött.
Próbáltam letölteni a net-ről is USB-t, és az USB2-is, de egyikkel sem működik.
Az USB drivernek semmi köze a kamerádhoz hanem a kamera driverjét kell csak felrakni
Ép tegnap raktam fel egy ismerősnek win7 re kameradrivert
ujrainditás után még nemvolt kamera a kis hamis egy könyvtárba mentette a drivert pl:xy cam33 ,, könyvtár
mivel xp d van a következöt kell tenni
Ha bemész az eszközkezelöbe ott az imaging eszközök
ott kell lenni a te esetedbe egy ismeretlen drivernek nos az a kamerád ,feltéve ha van ott olyan ?
és egy probáld 1 x ugy hogy a gép sajátmaga keresse meg a drivert a kamerához , ha igy nemmegy akkor sajátmagadnak kell megkeresni .
ha van a kamerához szoftver akkor általába a szoftver telepitett könyvtárába megtalálható .
ha ott nincs akkor windows/system könyvtárat add meg utvonalul .
fel kell telepiteni az alaplapi chipset driver
és az USB drivert
Ha nincs driver ird meg hogy milyen alaplapod van
és rakok ide linket
Köszönöm a segítséget!:)
Honnan lehet megtudni, hogy milyen fajta alaplapom van?
Drivert a kamerához (Pac Tray márka, usb2 telepítő lemez van hozzá) fel is telepítettem)
A számítógép XP 2002-es verzió.
leszeded a gép oldalát ha szembe vagy vele akkor a baloldalit és az alaplapra rá van írva
pl:asus p5b se
amugy Üdv:)) elfelejtettem köszönni
Szia! Nagyon köszönöm a segítséget!
Az alaplapom:
Property Value
Model P4V88+
Version 1.00
North Bridge VIA PT880 Revision 00
South Bridge VIA VT8237 Revision 00
CPU Intel(R) Celeron(R) CPU 2.66GHz
Cpu Socket Socket 478 mPGA
Memory Summary
Maximum Capacity 4096 MBytes
Maximum Memory Module Size 1024 MBytes
Warning! Accuracy of DMI data cannot be guaranteed
Szia:)
VIA 4 in 1 driver ver: 4.49
Jobb felső sarokba van a download és ott az europára klikk
remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!