DDR2 memória órajele mennyire meghatározó?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy laggolhat e egy játék csak azért mert alacsony a memória órajel, vagy pedig a memória mérete a meghatározóbb. Konkrétan akkor a mhz-eket ki lehet váltani a nagyobb memória mérettel, vagy ez hülyeség?2011. febr. 27. 11:28
1/3 Panda Péter válasza:
a memória órajele a gép teljesítményét maximum néhány százalékkal módosítja, a mérete viszont sokkal inkább kritikus. nem is értem azokat, akik megveszik a méregdrága modulokat, csak mert 50-100MHz-cel magasabb órajelen futnak, meg rájuk van írva, hogy Gamer... A szintetikus tesztporgramokon kívül szinte sehol sem lehet kimutatni kézzel fogható előnyt.
2/3 A kérdező kommentje:
Értem. Most 2g/800 memóriám van és játékoknál szaggat win7 alatt. Tehát ha veszek hozzá + 1g-t ugyan ilyen órajellel akkor meg lesz oldva a probléma.
2011. febr. 27. 12:44
3/3 anonim válasza:
Igen, de szerintem ha támogatja az alaplapot a dual channel-t (valószínűleg igen) akkor vegyél bele 2 GB 800 Mhz-es modult (legjobb ugyanabból a márkából) és úgy lesz 4 GB dual channel, ami egy kicsit dob a teljesítményen.
Ez már csak pénztárcádtól függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!