Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mikor asztali PC dolgozik, és...

Mikor asztali PC dolgozik, és közben zörög, akkor voltaképpen mi adja ki ezt a kattogó hangot? Szőke nő vagyok, ennek megfelelő, nem fikázó, normális válaszokat várok!

Figyelt kérdés
2011. febr. 26. 00:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
merevlemez
2011. febr. 26. 00:02
 2/11 Panda Péter ***** válasza:
valószínűleg egy kiöregedett ventillátor. ha nagyon zavaró, és nincs a környezetedben, aki egy kicsit is ért a gépekhez, akkor vidd be egy pc boltba, hogy cseréljék ki.
2011. febr. 26. 00:03
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, h azért zörög mert régi, mert minden pc ezt csinálja, ha mondjuk beteszünk egy cd-t, egyből, mintha felgyorsulna. Az enyém is ezt csinálja, pedig új
2011. febr. 26. 00:07
 4/11 anonim ***** válasza:
A zümmögő egyenletes zörgő frekvencia a csapágytól van,A kattogó rendszertelen hangot az olvasófej mozgása adja amit a HDD led is követ, jelez.Újkorában is van hangosabb HDD és halkabb.
2011. febr. 26. 00:11
 5/11 A kérdező kommentje:

Ha a ventillátor lenne, akkor folyamatosan zörögne, nem? Csak akkor zörög, ha úgy értve dolgozik, hogy mondjuk én futtatom a víruskeresőt.

Én is a merevlemezre tippeltem, de ahogy láttam képen a neten, elképzelni nem tudom, mi tud abban ilyen hangot kiadni! Már arra gondoltam, hogy - kérteik nem nagyokat röhögni! :) - az a lyukszalag kinézetű műanyag szalag (IDE-bus? - bár fogalmam nincs mi az) adja ezt a hangot, bár arról sem tudom elképzelni, hogy hogyan és miért.

2011. febr. 26. 00:11
 6/11 anonim ***** válasza:
Persze nemcsak a HDD ad zajt hanem a VGA hűtő a táp hűtő és minden csapágyas forgórész.
2011. febr. 26. 00:14
 7/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az értelmes válaszokat, és a nemfikázásokat!

Első és 00:11 válaszára tippelek.

00:11 köszönöm a részletes, érthető választ!

2011. febr. 26. 00:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Zöröghet benne pl CD/DVD lejátszó, kilazult, vagy törött hűtő(több hűtőberendezés is van a gépben pl sajátja van a videókártyának stb) ennek nem feltétlenül kell egyenletesnek lennie mert a legtöbb nem egyenletesen hűt hanem hőfokon tart mint a klíma.

A legvalószínűbb a merevlemez, benne sok forgó rész van és némelyik durva hangokat tud kiadni gyárilag is.

2011. febr. 26. 00:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Winchester lesz az. Vannak olyanok amik elég hangosak ha dolgoznak.
2011. febr. 26. 00:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen, részben jól írták, hogy a merevlemez, viszont amire sokan nem gondolnak, az maga a ház. Szóval ezeket az új házakat ilyen jófajta, vékony lemezkékből rakosgatják össze, mint egy kirakót. Találkozásoknál nem illeszkedik, lötyög, s jól felerősít minden apró rezonanciát... Meg lehet próbálni a Ventilátort is. Egyébként nem írtad, de ha pl cd-t vagy dvd-t helyezel be, a rezonanciát kiválthatja az eltérő fordulatszáma a merevlemeznek és az olvasónak. Egy szóval ha nincs a közeledbe senki hozzáértő, s nagyon zavar, akkor vidd el szervízbe, vagy valamilyen informatikai üzletbe, hátha tudnak segíteni.
2011. febr. 26. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!