Mitől van ekkora különbség?
Szóval a kérdés, hogy miért képes a processzor túlhúzott állapotban stabilabban üzemelni Linux alatt mint Windows alatt?
Íme pár adat:
Windowson:
túlfeszelés nélkül: 2550Mhz
+0.1V: 2801Mhz
Linuxon:
túlfeszelés nélkül: 2703Mhz
+0.1V: 3.423Mhz
A processzor alapfeszültsége 1.2V, és pontos típusa AMD Phenom X4 9600BE.
Ennél tovább nem megy. Már próbáltam kölcsönzött vízhűtéssel is, de ugyanez. Ezek az értékek a gyárival készültek.
Egyébként abban, hogy nem használja annyira, lehet valami, mert ha aktív a Cool & Quiet, akkor egyfolytában 1.15Ghz-n áll.
Kékhalál helyett pedig itt az un. "kernel panic" van. De én még egyszer nem láttam.
Érdekes.
Elviekben a Linuxnak kellene előbb behalni ha hibázik a proci. Nem azért mert rosszabb, csak mégse desktopra van szánva és egy szervernél nem megengedhető a hiba.
22:13 szerintem rosszul írtad le amit akartál ha meg ezt akartad akkor meg hülyeség, pont azért mert szerverekre van jobban kell bírnia a hibákat
amúgy meg unix alapú oprendszer nem pedig unix másolat(windows)
Nem írtam rosszul. Hardwerhibánál azonnal le kell állnia mert kompromittált a rendszer. Most egy banki átutalásnál 3 nullát odatesz a milliárdos eurós összeghez, szerinted?
Az adatok redundáns tárolása , hibajavító algoritmusok, paritásbitek stb is ezért vannak. Viszont amint egy vinyó hibázott pl RAID tömbben az azonnal kerül ki onnan hibával.
Az viszont igaz hogy kernel felépítése miatt a hibázó prgk nem gyakran rántják magukkal az egész gépet.
De tuningnál nem erről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!