Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hányszor lehet átmásolni egy...

Hányszor lehet átmásolni egy lemezt jelentős minőségromlás nélkül?

Figyelt kérdés
pl. egy másolt Windows DVD-t
2011. febr. 15. 19:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Másolt Windows DVD illegális, és ha még tovább másolod, még nagyobb szabálysértést követsz el...

Bár, ebbe bele lehet kötni, mert másolt Windows is használható, ha a licenc kulcs eredeti, tehát VETTED, és nem a neten találtad.

Ellenben:

Ha egy ugyanazon lemezről másolsz mindig, aminek legyen mondjuk a neve Egyes Lemez, akkor sokszor.

De, ha már a másolat másolatának a másolatát másolod, akkor ott már lehetnek esetleges hibák.

Azaz, ha az Egyes Lemezt átmásolod, és a másolatnak a Kettes Lemez nevet adod, és a Kettes Lemezről másolod a Hármas Lemezt, majd arról a Négyes Lemezt, akkor előbb-utóbb észre lehet majd venni hiányosságokat a minőségben.

Célszerűbb, ha készítesz egy CD képet a gépre, mondjuk DaemonTools-al, és utána mindig azt a képet égeted ki a DVD-kre.

2011. febr. 15. 20:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha normális módon másolod, akkor byte-ról byte-ra lemásolja az egészet vészteség nélkül. A CD kép erre a legjobb módszer, mert az nem csak a fájlokat másolja, hanem a fájlrendszerét és minden mást is. Tehát csak az számít pontos másolatnak. Ill. lehet cd-ről cd-re is ha az író programon belül a cd másolása gombra kattintasz.
2011. febr. 15. 21:24
 3/6 A kérdező kommentje:

köszi a választ!

a kérdés csak úgy spontán jött. az egyik ismerősöm mondta, hogy 3-szor lehet megcsinálni, de én ezt egy kicsit keveslem (én olyan 6-8 körülire tippelek).

példának azért a windows-t használtam, mert az egy op.rendszer és itt (sztem) fontos a fájlok épsége. akár ubuntut vagy ozzy osbourne cd-t is írhattam volna. :)

2011. febr. 15. 21:27
 4/6 A kérdező kommentje:
illetve most már a válaszokat.
2011. febr. 15. 21:30
 5/6 anonim ***** válasza:

A windows lemez másolása nem illegális, mivel az nem tartalmazza az aktíváláshoz szükséges kulcsot.

Ha mégis, akkor már szabálysértés.

2011. febr. 15. 21:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom miről beszéltek de összesz*rnám magam ha a DVD másolatainak másolatairól elkezdenének eltűnni az adatok.

Hát hol éltek ti?Itt bit pontosság van! CRC kódokkal, helyreállító kódokkal, paritással stb.

Ez a különbség a digitális és az analóg között. A digitális korlátlanul másolható...

2011. febr. 16. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!