SATA winchesterrel van problémám. Mit tehetnék vele? (részletek lenn)
Lehet, hogy hülyeséget írok, csak egy javaslat!
Rakd be a windows 7 telepítő lemezt és formázd le a vinyót, mintha telepíteni akarnál rá! Csak fájlrendszer legyen rajta, ne másolja rá a rendszerfájlokat! Szakítsd meg a telepítést és indítsd újra a gépet! Remélem, használni fog a javaslatom!
A kézikönyv szerint ezen az alaplapon 2 db SATA vezérlő is van.
Az első kettő SATA csatlakozó magára a déli hídra (VIA VT8237), a második kettő egy külső (Promise R20378 SATA/RAID) controller -re van kötve.
Az utóbbihoz nem valószínű, hogy van Windows 7 driver (legalábbis én így hitelen nem találtam). Így lehetőleg a VIA chipre kötött első SATA kört használd kizárólag. Ha ezt sem ismeri fel alapból a Win 7, ehhez legalább megtalálod a www.viaarena.com/Drivers.aspx oldalon a szükséges illesztőprogit..
Alapból a vinyó tök üres, nincs rajta semmi, ami a sajátgépben látszódhatna. (Azért az eszközkezelő látja, ugye?)
Sajátgép -> Jobbklikk -> Kezelés -> Lemezkezelő
Hozz létre rajta egy partíciót, formázd le és adj neki meghajtóbetűjelet. Mindezt egy lépésben megteszi, ha minden igaz.
MotorosGeri:
Az XP alapból nem kezeli az AHCI-t. Telepítéskor floppy lemezről meg kell neki adni az AHCI drivert, vagy a BIOS-ban át kell állítani a SATA controller üzemmódját IDE-re.
1. Nem "MotorosGeri" indította ezt a kérdést!
2. A kérdező meg a kérdésének részletezésében egyértelműen megmondta milyen alaplapja van: "...Egy ASUS A8V Deluxe alaplapom van, és vásároltam hozzá..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!