Mien betü tipus ez és honnan tudom letölteni? Bövebben lent
Van egy weboldal ahol 11 db különbözö betütipust lehet kiválasztani de csak maga a weboldalon
viszont nekem ez "Font" ba kellene szóval letölteni valahonnan csak nem tudom mi a neve ennek a betü tipusnak
fentröl a 3ik kellene
Szia!
Ha egy olyan szöveget látsz, amit kitudsz jelölni, másolni, beilleszteni máshova, és megtartja a kinézetét(tehát nem képek, hanem karakterek), akkor az a betütípus készlet már fent van a gépeden, hiszen megtudja azt jeleníteni. Amit linkeltél weboldalon is ez a helyzet. Ha jobban megnézzük a motorját(scriptjét), látni fogjuk, hogy semmilyen font-family sincs beállítva(én legalábbis nem találtam, bár nem kerestem valami sokáig), tehát az operációs rendszered, illetve a böngésződ által meghatározott alapértelmezett betütípust látod. A dolog működése a következő: A karaktertáblában található karaktereknek csupán egy részét teszi ki az ABC, sok másik is található benne. A program lecseréli az ABC karaktereit másikakra, amit tömbökkel old meg.
Az eredeti karakterek tömbje:
(' ','a','b','c','d','e','f','g','h','i','j','k','l','m','n','o','p','q','r','s','t','u','v','w','x','y','z','?','*','<','>','!','@');
A harmadik típus tömbje:
(' ','ค','๒','ς','๔','є','Ŧ','ﻮ','ђ','เ','ן','к','l','๓','ภ','๏','ק','ợ','г','ร','t','ย','ש','ฬ','א','ץ','z','؟','●','«','»','!','@');
Ez tehát tartalmazza az ABC karaktereinek megfelelő ASCII táblában lévő karaktereket. A számok alapján visszakeresheted, hogy pontosan melyek is ezek, de akkor már egyszerűbb kimásolni a weboldalról:)
Az előző hozzászóló vagyok, a karaktereket egyből átírta a böngésző...
Az eredeti tömböket megtalálod ennek a fájlnak az elején deklarálva:
aha értem szóval benne van a gépem be de akk miért nem jelenik meg a betütipusoknál?
mert okey bemásolom egyszerü programokba mint a Word be de
1 képszerkesztö progiba mint a PhotoScape be már a Betütipust kell kiválasztani aza maga lementett Font ot
ez nagyon érdekes : D
kössz szépen picasab sikerült csak kár hogy nincs ez fontba de már megértettem a dolgok köszi sokat segitettél
ha nem magyarázod el rásejövök erre xD köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!