Honnan tudom, hogy a gépem tud-e kezelni DDR3 memóriát?
A ramodat olyan 2-3K között tudnád elpasszolni.
Egetverő különbség nincs a két gyorsaság közt, mivel alacsonyabb órajelen kisebbek az időzítések. Igazából a prociddal kell összehangolni a ramot, pölö egy 800-as fsb-s procinak elég 400Mhz-s ram, de egy 800-assal pár fokkal gyorsabb lesz, és 1:2 arányban fog futni a kettő.
Az T5500 lesz, 667Mhz-es FSB-je van.
1:1-ben 333Mhz
1:2-es arányban 667Mhz
1:4-ben pedig 1333Mhz, bár lehet hogy ezt nem kezeli a laptopod.
Nézd meg valahol hogy milyen típusú az alaplapod és írd le, mert ha támogatja a dual channelt akkor érdemes bele 2x1Gb DDR2-667-es notiramot venni bele.
Ez az 1:1, 1:2 stb arány nekem nem sokat mond. De Everest ezt írja az alaplapnál:
Mező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója <DMI>
Alaplap neve Dell Inspiron 1520
Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel AGTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 167 MHz (QDR)
Effektív órajel 666 MHz
Sávszélesség 5331 MB/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa Dual DDR2 SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAM:FSB arány 10:5
Valódi órajel 333 MHz (DDR)
Effektív órajel 666 MHz
Sávszélesség 10662 MB/mp
Lapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa Intel Direct Media Interface
Alaplap gyártó
Cégnév Dell Computer Corporation
Termék információ [link]
BIOS letöltés [link]
Tehát most 2*1 GB 400 Mhz-s DDR2 Samsung RAM-om van. Ehelyett szeretnék 4 GB-ot, csak nemtom, hogy milyen márkát, hány MHZ-sat érdemes venni.
Samsung jó, Kingmax is jó...
Lényeg hogy kezeli a lapod a dual channelt, mivel 128bites sávszéled van a memóriáknál.
Elég lesz bele 667Mhz-es is, jelenleg is olyan van benne. Arányokat most nem magyarázom el, de ha 800-ast vennél bele, nem lenne gyorsabb mert nem használja ki teljesen a cpu, csak tesztekben lennének picit gyorsabbak a memóriaműveletek.
A két ramodat olyan 5-6k körül tudnád eladni, 2x2Gigát pedig olyan 10-12k körül vehetsz ennek függvényében.
Tehát a lényeg: 2x2Gb DDR2-667 notiram, márkából én kingmaxot és samsungot is ajánlok, de más is jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!