Régimódi egereket tudtok?
Nem értem, hogy miért szeretnél régi egeret, hiszen a mai egerek is teljesen jól (sőt a fejletteb technológiának köszönhetően jobban) ellátják a feladatukat.
De ennek ellenére, PC bontókban szétnézhetsz ott szoktak árulni soros portra csatlakozó egereket is, ha van ilyen a gépedben akkor minden további nélkül tudod használni. (Vicces, de még a Windows 7 is támogatja ezeket az egereket.
Vehetsz még PS/2-es egeret (ennél már választhatsz, hogy golyósat vagy lézereset szeretnél, míg előbbieknél csak golyós van.) Ilyen csatlakozó szinte minden alaplapon van még ma.
A leggyakoribbak az USB-s egerek, ezeket szinte csak lézeres verzióban lehet kapni.
A lézeres egereknek nagyon sok előnye van:
- nem kell alá egérpad
- sokkal érzékenyebben működnek
- nem kell időnként kipucolni őket, mint a golyósokat.
De 1000 forintért már lehet kapni USB-s, lézeres egeret. ;)
/előző vagyok/
Ha soros egeret akarsz, olyat már csak aukciós oldalakon, apróhirdetések között találsz. (Nekem van itthon 5-6 darab, ha érdekel megegyezhetünk :)) Viszont ellenőrizd le, hogy van-e soros port a gépeden.
(Ezen a képen a bal felső csatlakozó ilyen. a "Clear CMOS" felirat felett.)
Ha esetleg nincs, akkor kell venned külön alaplapra köthető kivezetést. (jelzem ilyenem is van :D)
Ha ilyennel nem akarsz vesződni, akkor veszel egy régi számítógépet (amit szintén tudok ajánlani :)) azon tuti van, és igazi nosztalgiagépen tudod kipróbálni.
Tudsz venni PS/2 csatlakozású egeret is, ilyen csatlakozó valószínűleg van a gépen (a fenti képen a soros port mellett világoszöld színű port) a Tescoban 1000 Ft körül (ha nem olcsóbban) kapsz golyósat belőle.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!