Hány volt kell a CPU-nak?
Van egy s478 2,4/512/400 Cpu-m amit felhúztam 2,81-re, de eddig 1,47v-al ment, emeltem rajta 1,5-ig elég neki?
Hűtéssel töődtem, már csak a v hiányzik!
Meg hogy honnan fogom megtudni, hogy kevés-e neki az áram, lefagy a gép vagy mik a tünetek?
tudod, te egyáltalán, mi az, hogy dióda?
látod a feszültség-áram karakterisztikáit?
minden diódának ugyanúgy néz ki, csak a letörési paraméterek mások.
na most ha te önkényesen növeled a kapocsfeszültséget, esetedben 200%-ra, ezzel hőmegfutásnak tetted ki. Nem lehet hűtésre bízni, ugyanis a túl nagy feszültségben előfeszített kristályok atomrácsai szétszakadnak a folytonos és már erőteljesebb újrapolarizációtól, amint a négyszögjelek váltanak ki. Felgyorsul az öregedés. Ebből te annyit látsz, hogy egy hét múlva kinyiffant a processzorod.
érted már mekkora hülyeséget műveltél?
22:54: Vegyél már vissza egy kicsit az agressziódból, és tanulj meg olvasni. :)
1,47v-ról, 1.5v-ra emelés mióta 200%-os? 0,03voltról van szó, ekkora emelés még nem gond. Bár én feszemelés mentes tuning párti vagyok, de ennyi még belefér. Kicsit több is, ha nem sajnálja a processzorát. :)
ezt még alapfeszen is vinné, de ennyi emelés majdnem nudli, ez így ok. Följebb kezd majd igazán fűteni a kicsike.
Terhelésteszt: Intel Burn test. Csak ezt használd, ez extrém esetet szimulál, ha itt nem pusztul el teszem azt 20 perc alatt és nem melegszik túl, akkor tuti h stabil. A többi progi nem jó, nem terhelnek rendesen(pl Prime95, everest meg vicc), szal ezzel tesztelj!
23:19:
Egyetértek. Kivéve a tesztprogrammal. :) OCCT nekem jobban bevált, okosabb, és ugyanúgy terhel mint az intel burn. Próbáld ki, ha még nem tetted. Prime, és a többi nekem se vált be 4 magon.
Köszönöm a válaszokat, és a tanácsokat ki fogom próbálni!:)
A 2. válaszolónak, igen tudom milyen a dióda van is itthon pár darab, nem egyszer égettem már ki amikor még nem igazán vágtam, hogy mire való, (a LED-et is ha jól tudom így hívják más néven ami világít, viszont ez is működik diódaként, mert csak az egyik irányba világít ha DC-ről van szó!) Ezek az AC-ból CSinálnak DC-t!
De nem akarlak megsérteni, de nem hiszem hogy annyira figyelted volna amit írtam mert a harmadik válaszoló észrevette, hogy csak 0,03 SZÁZADOT vittem feljebb, még csak nem is tizedet, valószinű akkor már tényleg befejezte volna a procim XD!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!