Igen, akkor az megközelítőleg 2*2500MHz értéknek felel meg (ettől még nem 5000MHz-es), de csak megközelítőleg.
Olyan 4000-4500 MHz-es procival egyenértékűnek saccolnám.
A két magos annyival gyorsabb, hogy az adatokat két csatornára osztva dolgozza fel (1mag az egyiket, 2 a másikat), szemben a "sima", ami egyedül.
Nem reklámnak szánom, csak ezt találtam hirtelen:
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a MHz-et be kéne szorozni a magok számával...
Úgy látszik félreérthetően fogalmaztam. Nem kell szorozgatni az órajelet a magok számával. Az órajel önmagában nem egy sokatmondó adat. Ami jól jellemzi egy számítógép teljesítményét az a flops és az ips.
A flops rövidítés: FLoating point Operations Per Second (lebegőpontos műveletek másodpercenként). A flops-szal a számítógépek teljesítményét fejezik ki, különösen azokon a tudományos területeken, ahol gyakori a lebegőpontos műveletek használata. Hasonló mértékegység a műveletek száma másodpercenként az ips (instructions per second).
A szuperszámítógépeket is a flops alapján hasonlítják össze, amiket sok processzorból raknak össze.
Szóval az órajel annyiban érdekes, hogy két azonos architektúrájú processzor közül a nagyobb órajelű a gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!