Ha 1GB RAM-ot kicserélünk 4GB RAM-ra a gépben akkor miben fog változni a gép tulajdonsága? És érzékelhetö lessz a változás, és ha igen akkor miben mutatkozik meg?
Figyelt kérdés
2010. dec. 28. 19:24
1/11 anonim válasza:
Priviben segítek, de így hosszú... Legjobb, ha megírod az eMeSeN címed.
2/11 anonim válasza:
Pedig engem is érdekelt volna.Bár nekem 2 giga ram-om van.
3/11 anonim válasza:
Először is a ram olyan memóriatároló, ami csak folyamatos áram mellett tartja meg az információt. A számítógép Op. rendszeréhez van köze, és a nagy memóriaigényű programokhoz(pl játékok) a 3Gb eléggé felfogja gyorsítani a betöltést, és a játékok gördülékenyebben fognak futni. Az akadozás egyébként annak az eredménye, hogy a RAM megtelik, így a merevlemezt kezdi el használni a gép, ami sokkal lassabb írásban/olvasásban.
4/11 anonim válasza:
Nem kell majd 10 évet várni arra, hogy megnyíljanak a programok. Ami tölt, az általában gyorsabban tölt majd (pl. játékok). Ezek lesznek a legszembetűnőbbek.
5/11 anonim válasza:
sokkal gyorsabb lesz minden, nem fog kerregni a winyo, minden memoriábol fog töltödni, nagyon gyors lesz...
6/11 anonim válasza:
elsö, miért kell ehhez privátban irni???????
7/11 anonim válasza:
Talán ahhoz, hogy tényleg nem ilyen egyszerű a dolog... :D
Ti itt beszéltek jókat meg szépeket, de csak az első válaszoló válasza teljesen jó.
Hogy miért? Mi van akkor, ha van egy 1GB RAM-os géped, amin nem futtatsz csak egy XP-t és internetezel? Semmi nincs. Az az 1 GB nehezen fog megtelni, és csak akkor lesz különbség, ha a kérdező valóban ki tud használni picit több mint 1GB memóriát... vagy pedig, ha olyan op.rendszert használ, ami ténylegesen merevlemez pufferként tudja használni a memóriát. Az XP erre nem igazán képes, még a Vista sem tökéletesen...
8/11 A kérdező kommentje:
áh köszönöm szépen megkaptam azt az infót amire szükségem volt már értem =)
2010. dec. 28. 20:43
9/11 anonim válasza:
Így van, és a gyorsaság igazából a memória időzítéséből és órajeléből adódik, na meg a sávszélességtől (single-64bit, dual-128bit) feltéve hogy az 1gigát nem használja ki teljes egészében. ergo hiába pakolod tökig a gépet rammal, úgysem fogja kihasználni. az segíthet ha egy giga ramot átcserélsz 2x512megára, ami megy dual channelben, feltéve hogy az alaplapod támogatja.
10/11 A kérdező kommentje:
még 1 kérdés. honna tudom h már mind a 4GB RAM-om müködik és nem hülyeségböl van benne?
2010. dec. 29. 14:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!