Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a számítógépem nem kapcsol...

Ha a számítógépem nem kapcsol be az lehet a CPU-ban található elem lemerülése miatt vagy inkább táphiba?

Figyelt kérdés
Mostanában sokat áramtalanítottuk.
2010. dec. 17. 12:18
 1/4 Panda Péter ***** válasza:
nem lehet, mivel a CPU-ban nincsen elem, ami kimerülne. a táphiba valószínűbbnek tűnik.
2010. dec. 17. 12:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Így van ahogy az előző is írta. CPU-ban nincs elem, alaplapon van csak. De ha az alaplapi elem lemerül, akkor is bekapcsolható marad a számítógép, csak minden bios beállítást minden kikapcsolás után elfelejt. :P

Valszeg táphiba, de ha gyenge tápod volt, és az elpukkant, akkor az lehet hogy tönkretett mást is. Pl cpu-t, alaplapot, akármit.

2010. dec. 17. 12:26
 3/4 anonim ***** válasza:

(bios beállítások áram alatt lévő kikapcsolásnál megmaradnak)

Próbáld meg hogy mindent kihúzol a gépből és visszadugod... Nővéremnél valamiért néha ezért nem indul.

2010. dec. 17. 14:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Csak a véletlen hozott erre az oldalra és a kérdés már láthatóan aktualitását vesztette, de meg kell jegyeznem,

hogy bár az alaplapok többsége az eddig leírtaknak megfelelően viselkedik, de vannak kivételek. Tény, a CPU-ban nincs elem, csak az alaplapon, de a kérdésből lehet érteni, hogy mire gondolt. Nos éppen az ASUS alaplapok között van kivétel. Én is egy ilyen alkalommal jöttem rá. Bekapcsoláskor semmi nem történt, én is a tápra gondoltam, de a fentiek ismeretében előbb elemet cseréltem és láttam csodát, azonnal indult. Minderre Bp. PC General boltban jöttem rá egy ilyen esetben. Legyen mindenki okulására!

2014. ápr. 30. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!