Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen nyomtatót vegyek?

Milyen nyomtatót vegyek?

Figyelt kérdés

Főleg dolgozatok kinyomtatásához használnám, vagyis elég volna, ha csak fekete-fehérben tudna nyomtatni, szöveg mellett esetleg egyszerűbb ábrákat. Emellett fontos volna, hogy viszonylag olcsó legyen (20 e körül), megbízható, ne nagyon hangos, a patron ne fogyjon el hamar, de nem baj, ha ezért cserébe egy kissé lassú volna.

Azt tudom, hogy főleg lézernyomtatóban kellene gondolkodnom, de nehéz csak ennyi alapján keresni, ezért itt kérnék véleményeket, tapasztalatokat. Tudom ,hogy voltak már hasonló kérdések, de nem ennyire konkrétan. A válaszokat előre is köszönöm.

2009. jan. 15. 12:11
 1/5 yuda ***** válasza:
Azt mondanám,hogy told meg egy kicsit az összeget max. 30.000-re és ebből már találsz ismert márkájú multifunkcionális gépeket,ami fénymásol és szkennel is-jól jöhetnek még ezek a funkciók,és ha úgyis költenél,akkor érdemes beruházni-megtérül.Érdemes figyelned a nagyobb áruházak akcióit-gondolom járnak ilyen újságok felétek is(tesco,auchan...stb)
2009. jan. 15. 13:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Van már egy szkennerem, amit szinte sosem használok, ezért kissé feleslegesnek éreznék még egyet...
2009. jan. 15. 13:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Lézerben érdemes gondolkodni, bár a tonercsere majdnem annyi, mint maga a nyomtató (10-15ezer). De Samsungot tudom ajánlani, ha 20ezer alatt kell, több ismerősömnek van, eddig nem hallottam rosszat róla. Kicsi, olcsó, sokáig bírja festékkel (lézer lévén), és mégiscsak 3 garancia.

[link]

2009. jan. 15. 16:19
 4/5 anonim ***** válasza:
3 év garancia. :P Lemaradt az 'év'.
2009. jan. 15. 16:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Nyomtatót úgy érdemes választanod, hogy az egy lapra jutó fajlagos tintaköltséget tartod szem előtt.

Ezt úgy értem, hogy pl HP és Lexmark patronjai iszonyat drágák a többiekéhez képest, mert a nyomtatófejet egybeépítik a patronokkal.

Sajnos most már csak chip-es patronnal használható nyomtatót lehet vásárolni, így nagyon oda kell figyelni, hogy milyen utángyártott patront lehet a készülékekhez beszerezni. (Garanciaidő után bátran lehet ezt használni, előtte csak nagyon bátran.)

Ha lézernyomtatót akarsz, tudnod kell a rossz élettani hatásairól, magasabb áramfogyasztásáról. És az sem feltétlenül igaz, hogy egy A/4-es lap nyomtatási költsége alacsonyabb.

A toner/patron kapacitása és ára nem feltétlenül aránylik egyenesen, érdemes jól körülnézni ez ügyben.

Ha megvan a számodra megfelelő patron/toner ezután meg lehet nézni, hogy mely készülékek kaphatók hozzá. (Picit fura, hogy nem nyomtatóhoz nézed a patront, hanem patronhoz a nyomtatót, de tudatos vásárlóként ezt érdemes cselekedni.)

Most már megvan a nyomtatók köre, itt a szolgáltatások jönnek képbe... Kell-e bele kártyaolvasó, legyen-e multifunkciós, tudjon DVD-re nyomtatni... és még sorolhatnám.

ui: Ha bevállalós vagy, akkor egy Canon i320, vagy i350 nyomtatót próbálsz meg használtan venni és kicseréled benne a fejet (kb: 9000 Ft). Nekem egy i350-em van és 200 Ft alatt veszem bele a patront.

2009. jan. 16. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!