Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyit fogyaszt egy laptop?...

Mennyit fogyaszt egy laptop? Gazdaságosabb mint egy PC?

Figyelt kérdés

A tápon feltüntetett értékek: Bemenete: 100-240V ~ 1,5A @ 50-60HZ Kimenete: 19V - 3,42A

A bemenetre vagy a kimenetre kell számolni a teljesítményt?

P=U*I esetén vagy 345W vagy 65W??? Nem mindegy...

Köszi

2009. jan. 9. 21:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
41%
Nem csak ez a fontos szerintem, PC-t nem kell töltögetni, hosszabb távon jobb, ha valaki otthon használná, laptop arra jó, ha valaki sokat "mozog", és ahhoz szüksége van egy számítógépre, ami nem helyhez kötött, viszont x óránként tölteni kell. Nekünk van mindkettő, mikor szervizben volt a gépem, a laptopot használtam, töltésre is tettem, 1-2 nap után bemondta az unalmast, és egyszer csak lekapcsolt magától, x óránként muszáj pihentetni, hogy ilyet ne csináljon, hamar túlmelegszik, és ha valaki olyan munkát végez, amiben nem sok szünetet tarthat, és egy nagyobb lélegzetvételű dolog, amit nem kéne gyakran megszakítani, akkor inkább PC.
2009. jan. 9. 22:08
 2/20 anonim ***** válasza:
91%

Fontos bizony:

Egy laptop az azonos teljesítményű és tudású PC-nél lényegesen kevesebb áramot fogyaszt.

Németországi vizsgálatok szerint egy átlagos, 30 watt teljesítményű notebook évi 8 euró, azaz alig több mint 2000 forint értékű áramot fogyaszt. Egy PC viszont 10-szer ennyit, 80 euróba, vagyis 20 ezer forintba kerül éves szinten.

Ha ennek ellenére PC mellett döntünk, akkor is érdemes a teljesítmény adatokat alaposan szemügyre venni, mert PC és PC között is előfordulhat, akár 40 eurós különbség is egy évnyi áramfogyasztást véve alapul.

2009. jan. 9. 22:09
 3/20 anonim ***** válasza:
88%
Én a laptopot napi 12-15 órában használom egy éve, soha semmi gond nem volt vele!!
2009. jan. 9. 22:10
 4/20 anonim ***** válasza:
41%
3. gondolom, a tiéd nem annyiba került, mint apámé...
2009. jan. 9. 22:22
 5/20 anonim ***** válasza:
66%

Azt nem tudhatom, (az enyém 240 e volt)

de azt gondolnám, hogy egy olcsóbb kategóriájú laptopnak is bírnia kell a folyamatos használatot túlmelegedés nélkül.

2009. jan. 9. 22:27
 6/20 anonim ***** válasza:
46%
A miénk 100-150-nél nem került többe legjobb tudomásom szerint, szóval ugyanolyan árban vettük, mint a jelenlegi - sokkal többet bíró - PC-met, amit én válogattam össze, kis segítséggel (akik alkatrész árban is jártasak). Ugyanaz az árkategória, és más a teljesítmény, a teherbírás. Apám nem ért hozzá, engem meg nem kérdeztek meg.
2009. jan. 9. 22:32
 7/20 anonim ***** válasza:
52%
Hát igen, ma még a tudásban azonos kategóriájú LAPTOP a PC- vel szemben jóval töbe kerül
2009. jan. 9. 22:42
 8/20 anonim ***** válasza:
81%
Az teljesen hülyeség, hogy egy laptopot pihentetni kell x óránként. Az én laptopom egy évben kb.: 10-15 napot van kikapcsolva, tehát kb.: 350 napon keresztül egyfolytában (éjjel-nappal) üzemel és semmi baja nincs, egyáltalán nem melegszik. Ez a második gépem és az elsővel sem volt semmi gond (kicsivel több mint két évig használtam) és a mostani is lassan egy éves... A fogyasztás pedig ég és föld. Az aztali PC fogyasztásának az ötödével, de inkább hatodával simán beéri. Viszont játékra nem nagyon tudod használni, arra azért jobb az asztali PC.
2009. jan. 10. 10:46
 9/20 anonim ***** válasza:
64%
Nézd, a miénket kell, mert nem bírta, kikapcsolt, könyveljük el, hogy apám xart vett.
2009. jan. 10. 11:34
 10/20 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ne könyveld el, inkább vigyétek vissza ha még garanciás, ha nem , akkor meg kellene nézetni a hűtését, lehet hogy valami elhárítható hiba okozza.
2009. jan. 10. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!