Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi okozhat windows ideiglenes...

Mi okozhat windows ideiglenes fagyást laptopon?

Figyelt kérdés

Van egy régebbi Lenovo Yoga 510 laptop, tudom nem mai darab, de itthoni böngészgetős gépnek van használva, semmi komoly nem fut rajta.

Viszont rendszeresen előfordul, hogy úgymond lefagy, legalábbis nem reagál semmire, még az óra is megáll. Semmi nem működik az egérmutató kivételével, azt tudom mozgatni. Pár perc múlva (5-8 perc átlagban) azonban továbbindul, és utána lehet vele folytatni a munkát.

Ilyenkor a feladatkezelőt se tudom megnézni, hogy van-e valami, ami leterhelné, mert az sem reagál.

Még semmilyen mintát nem vettem észre, hogy valami konkrét dolog okozná.

Valakinek valami ötlet? Előre is köszi.

márc. 25. 17:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Legvalószínűbb, hogy maga a windows.
márc. 25. 18:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Venti nem pörög fel olyankor amikor lelassul? El tudom képzelni, hogy valami feladat (víruskeresés pl. tipikusan ilyen) igénybe veszi a procit, ami régi gép esetén már száraz pasztával és elkoszolódott ventivel nem tud optimális hőmérsékleten üzemelni. Bizonyos procik képesek ilyenkor visszavenni a teljesítményt, ami úgy gondolom, hogy okozhat ilyet, amit írsz. Ugyan ez lehet integrált video chippel is egy régi gép esetén. Talán ráférne egy belső takarítás?
márc. 25. 19:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy pont az ellenkezője is lehet! Mármint, hogy éppen az a baj, hogy nem megy benne a venti. A tünet ua.
márc. 25. 19:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Merevlemez, esetleg kevés ram, de inkább az előbbi tud ilyet csinálni ha már haldoklik.
márc. 25. 20:44
 5/8 CspCsj ***** válasza:

Ahogy nézem 6.-7. generációs i3-i7 CPU van benne.

Nekem egy jóval gyengébb Celeron (N3350) CPU-s laptopom van, de még sosem fagyott, csak lassabban reagál ha komolyabb rendszerfrissítést végez.

Háttértár problémára gyanakszom, főleg ha még HDD van benne. (SSD-re cserélve rendszerint nagyon gyors lesz)

márc. 25. 21:05
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket, a takarítást megpróbálom, majd szétszedem, kipucolom. Venti fel szokott pörögni néha, szóval az működik.

Hagyományos HDD van benne, lehet érdemes lenne az is SSD-re cserélni. Azt meg szokták tudni oldani másolással, vagy újra kell telepíteni mindent?

márc. 27. 11:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehet másolni, de optimálisabb egy friss rendszert telepíteni amire csak az adataidat viszed át. Ha sérült windows fájlokal van tele a hdd, az okozhat egy kis fejfájást.
márc. 27. 14:29
 8/8 anonim ***** válasza:

HDD kondíciójára nézz rá pl Hard Disk Sentinel-lel. Nem melegszik nagyon a gép? Hűtés mikor volt karbantartva? Nincs tele porral-porcicával, a hűtőpaszta milyen állapotban van?

Nincs esetleg rajta 3 víruskereső? Egy friss windows telepítés tud csodákat tenni, de az SSD is látványosan segíthet, ha ilyen jellegű a gond.

márc. 28. 05:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!