Mi okozhat windows ideiglenes fagyást laptopon?
Van egy régebbi Lenovo Yoga 510 laptop, tudom nem mai darab, de itthoni böngészgetős gépnek van használva, semmi komoly nem fut rajta.
Viszont rendszeresen előfordul, hogy úgymond lefagy, legalábbis nem reagál semmire, még az óra is megáll. Semmi nem működik az egérmutató kivételével, azt tudom mozgatni. Pár perc múlva (5-8 perc átlagban) azonban továbbindul, és utána lehet vele folytatni a munkát.
Ilyenkor a feladatkezelőt se tudom megnézni, hogy van-e valami, ami leterhelné, mert az sem reagál.
Még semmilyen mintát nem vettem észre, hogy valami konkrét dolog okozná.
Valakinek valami ötlet? Előre is köszi.

Ahogy nézem 6.-7. generációs i3-i7 CPU van benne.
Nekem egy jóval gyengébb Celeron (N3350) CPU-s laptopom van, de még sosem fagyott, csak lassabban reagál ha komolyabb rendszerfrissítést végez.
Háttértár problémára gyanakszom, főleg ha még HDD van benne. (SSD-re cserélve rendszerint nagyon gyors lesz)
Köszi a tippeket, a takarítást megpróbálom, majd szétszedem, kipucolom. Venti fel szokott pörögni néha, szóval az működik.
Hagyományos HDD van benne, lehet érdemes lenne az is SSD-re cserélni. Azt meg szokták tudni oldani másolással, vagy újra kell telepíteni mindent?

HDD kondíciójára nézz rá pl Hard Disk Sentinel-lel. Nem melegszik nagyon a gép? Hűtés mikor volt karbantartva? Nincs tele porral-porcicával, a hűtőpaszta milyen állapotban van?
Nincs esetleg rajta 3 víruskereső? Egy friss windows telepítés tud csodákat tenni, de az SSD is látványosan segíthet, ha ilyen jellegű a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!