Apple M1 laptop és DisplayLink multi monitor dock tapasztalat?
Az Apple M1 processzoros gépeinél korlátozott a gyári multi monitor támogatás. Egy M1 Air a beépített monitor mellett csak egyetlen külső monitort tud kezelni, vagy két külsőt, ha a beépített képernyőt lecsukja az ember.
Leírások szerint a DisplayLink technológiát használó multi monitor dockok elvben képesek M1 processzoros gépen is akár 3 külső monitort is kezelni, csak telepíteni kell hozzá a DisplayLink driverét.
Van itt olyan, aki találkozott már ezzel, használja M1 gépen? Tényleg működik? Mennyire megbízható megoldás? Milyen dokkal használjátok? Mik a tapasztalataitok? Mire érdemes figyelni?
Az inteles Maceken nem volt ilyen gond, ott simán megy több monitor használata, ezért csak az M1 Apple Silicon és DisplayLink tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Update: Ha már kiírtam a kérdést, hátha valakinek egyszer érdekes lesz majd az infó.
Vettem egy 3 monitor portos DisplayLink dokkot az egyik magyar boltban és úgy fest, hogy simán működik. Nem teljesen plug and play, de csak alig valamivel bonyolultabb beüzemelni. Csak le kell tölteni hozzá a DisplayLink vezérlő programot és azonnal gond nélkül megy vele három külső monitor a MacBook Air beépített monitora mellett. Szóval összesen négy monitoron tudok vele dolgozni.
Előtte megkérdeztem a kereskedőt is. Egészen gyorsan válaszoltak, de ők csak annyit mertek mondani, hogy elvben kéne működnie, de garantálni nem tudják.
Megkérdeztem a gyártó supportját is. Ők is egész gyorsan válaszoltak és nagyon határozottan állították, hogy igen, biztosan menni fog. Képeket és linkeket csatolva szépen leírták, hogy van rajta egy alt-mode monitor csatlakozó, azon natívan, driver nélkül is megy a gyárilag támogatott 1 külső monitor és a másik kettőhöz kell a DisplayLink drivert telepíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!