Am5-ös alaplapot szeretnék venni játékokhoz,milyet vegyek?
Figyelt kérdés
Hosszú távra szeretném,hogy ha később fejleszteni akarom a többi hardvert akkor ne ütközzek akadályokba.
Kb. 100.000-ig
márc. 5. 06:08
11/13 anonim 

válasza:

Ha összesen 100 ezerből nézzük akkor abból R5 8400F + A620 lap is neccesen. Ha külön-külön akkor egyetértek azzal, hogy az Asus Tuf Gaming B650M-E vagy Gigabyte B650 Eagle tényleg a minimum ajánlottak szerintem is. Ezek 60-65k körül mennek, a maradékból meg vehetsz egy processzornak van Ryzen 7 7700 Tray most 93 ezerért az csak annyiban különbözik a simától, hogy nincs hozzá doboz és kell rá hűtő egy olcsóbb hűtő is jobb mint a nyári egy 10-20 ezres ID-Cooling vagy Thermalright pedig tökéletesen jó rá vagy ott a Ryzen 7 9700X de ehhez sincs hűtő mert AM5-ön X jelölésűekhez nem adnak és úgy 5%-al lett gyorsabb mint a 7700, kicsit feljebb mész árba akkor viszont már tudsz venni R5 7600X3D procit ha csak játékra kell a gép akkor ez a legjobb választás mivel a magas L Cashe miatt jobban mennek vele a játékok hasonló a 7800X3D-hez csak kevesebb maggal de nem nagyon lesz lassabb mert a 8 magot a legtöbb játék még nem annyira tudja kihasználni. Hűtő ehhez is kell külön. De amúgy is eléggé gyenge gyári hűtőt kapnál hozzájuk, szóval nem is érdemes róla beszélni. Ehhez is elég egy olcsóbb hűtő is. De 9700X-hez ajánlott azért egy Thermalright Burst Assassin, ID-Cooling SE-214 szintűt venni.
12/13 anonim 

válasza:

Ha a 7700-at vennéd akkor kijöhetne a fentebb linkelt PCI-E 5.0 Rog Srtix is. De szerintem felesleges mert az RTX 5090 is sem dob el elvileg az fps-böl nagyon még 3.0 rendszer esetén sem. Ha emellett döntesz én inkább a maradék pénzt megspórolnám valamire vagy nagyobb házat, SSD-t, jobb proci vagy ha tudsz még inkább jobb videokártyát vennék a maradékból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!