Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külső merevlemeznél természete...

Külső merevlemeznél természetes jelenség, ha néha "nyekereg"?

Figyelt kérdés

Másolok rá a PC-ről, és megy folyamatosan, csak néha ad egy kis nyekergő hangot max 1 másodpercig, aztán megint megy 5 percig gond nélkül. A ledje villog, ahogy kell.

Jelent ez valami rosszat vagy nem kell vele foglalkozni?

(új, ma kaptam, és ezért érdekelne, hogy derüljön ki, ha baja van)

jan. 22. 19:09
 1/6 A kérdező kommentje:
Seagate Basic 2TB
jan. 22. 19:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én Seagate merevlemezeimnél is előfordul ez, belsőnél és külsőnél is, évek óta így működnek, semmi bajuk.
jan. 22. 19:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem természetes.

Valami hibára utal. Kábel, kontakt vagy kevés a tápfesz.

jan. 22. 23:18
 4/6 A kérdező kommentje:

ha hiba, akkor passz.

viszont a tápfesszel nem tudom mit kezdeni, az usb adja neki ... (és mindegyik csatlakozóban próbáltam már)

és az esetleges kevés tápfesz hatással lehet a másolási (írási) sebességére? mert az is botrányos

jan. 23. 14:01
 5/6 anonim ***** válasza:

"a tápfesszel nem tudom mit kezdeni"

Pedig nem véletlen szoktak Y kábelt használni, vékony belső kábeles usb helyett alaplapiba dugni, gyakran 0,5A a max amit az usb kiad és ez néha kevés.

jan. 23. 15:15
 6/6 A kérdező kommentje:

oké csak nekem laptopom van, sztem megoldhatatlan ezen. vagy legalábbis nem értek hozzá.

csak tehát az a bosszantó, hogy a régebbi winyük mind mennek a kb előírt sebességgel és nem értem.

jan. 23. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!