Szerintetek okozhat ez gondot hosszútávon?
Rendeltem egy félkonfigurációt, és észrevettem, hogy az alaplap enyhén el van hajolva. Szerintetek hosszú távon okozhat ez problémát? Az alaplap rögzítésekor az alja egy picit megfeszül. A processzorhűtőt is eltávolítottam, és nélküle is ugyanígy néz ki, tehát nem a hűtő miatt alakult ki a minimális görbület. Egyébként összeraktam, és tökéletesen működik. Mellékelem a képet:
Ez kb természetes görbület egy idő után minden alaplapnál.
Amit hozzátennék még javaslatként:
A gépházba építéskor semmiképp se feszítsd be a csavarokat, bár amúgy sem javasolt, pont a feszítés elkerülése miatt, zsírúj egyenes lapoknál sem. Kicsit fogja meg a csavar, és az elég rögzítésnél.
Az alsó csavart nem tudnám becsavarni egy minimális feszülés nélkül.Nem is csavartam bele a csavart teljesen.
Egyébként erről az alaplapról lenne szó:
Sajnos idővel mind ilyen lesz,persze vannak olyan lapok nyilván a drágábbaknál,ahol van backplate,mint a vga-kon ezek nem tudnak úgy meggörbülni.
Főleg a processzor de az egyéb alkatrészek hőjétől görbül meg.
Viszont nem ajánlott csavar nélkül használni. Nem gond ha feszül kicsit mikor lecsavarozod. De ha nem teszel csavart valahová,akkor a hőhatás miatt méginkább tovább görbülhet,amitől már bizonyos smd alkatrészek leválhatnak,vagy akár vezetősávok is elszakadhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!