Milyen amd-s alaplapot vegyek, mit vegyek figyelembe?
Chipset,Foglalat,Csatlakozo?
Játékra lesz építve, és 5-6 évig azért jó legyen
60-80e körüli ár
Hú, ez így nagyon a "kéne egy autó" és bementél a Fővárosi Autópiacra típusú kérdés.
5-6 évig jó legyen... Meg 60-80 ezer Ft, az csak az alaplap? Mert az meg túlköltekezés is tud lenni.
Az alaplapot az fogja meghatározni, hogy mi a kinézett processzor. És fordítva, mert ha te a legnaprakészebb AMD-t szeretnéd, ami AM5, akkor a Ryzen 7000-es prociknál lejjebb nem mehetsz, mert azok már AM4 és nem fog bele menni a lapba.
Szóval a továbbiakat az határozza meg, hogy:
- A legnaprakészebb akarsz lenni? AM5
- Van kinézett processzor? Mi az?
+1
- Mi az össz. ráfordítandó keret, vagy van-e már valami elképzelés, körvonalazódó konfiguráció?
Nem lesz jó 5-6 évig akkor sem ha 150 ért veszel. Megváltozott nagyon a piac..tök mindegy ilyen szempontból milyen veszel.
De egyébként PCI 5.0 ilyent vennék ennyi pénzért (már ha kijön belőle) mert amit múltkor lattam az is 100 ezer volt de szerintem ennyiből is megvan. Az 50-es széria miatt gondolom olyant akarsz majd venni. Hanem akkor jó a PCI 4.0 abból már elég jó minőséget kapsz.
Az hogy WiFi-s e vagy nem nálam nem szempont..de egyébként az is egy lényeges döntés. De ezek az alaplapok szerintem irreálisan túl vannak árazva.
Most itt részletekbe kar bele menni mert van vagy 100 fajta USB ide vagy oda stb stb
De én vagy Asus Prime..rog vagy msi alaplapot vennék
Azért az AM5 jó lesz. Minden bizonnyal fog kapni BIOS frissítést az újabb generációs procikhoz.
Még a PCI-E 4.0-át is alig használják ki a mai kártyák, most jön a következő generáció, az valószínűleg már jobban kihasználja majd, de az 5.0-át nem. Viszont jövőállóság szempontjából jobb, ha tudja a lap. Bár ha 5 évre tervezel vele akkor nem fontos szerintem.
A wifi egy jókora lehúzás. Sok a felár, de nem ér semmit, két okból. Az egyik, hogy a fix helyen lévő gépeket amúgyis illik kábellel bekötni, a másik, hogy a gépház nagyon árnyékol, így baromi lassú lesz, kivéve ha fizikai rálátása van a hátul lévő antennáknak a routerre.
Am4-es vagy inkább am5-ös proci kell a mostani vagy a közeljövőben jövő játékokra?
Meg ddr4 vagy inkább már ddr5 ram?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!