Egy RTX 5070Ti-al szerelt konfig ami szépen kihasználja a kártyát kb. mennyibe kerülhet majd?
6-7 évig nem akarok hozzányúlni, fejleszthetősége nem érdekel mert ha kevés lesz a gép akkor egy az egyben cserélem.
Fullhd ill. 2K felbontáson használnám.
Kell az x3d proci v elég pl egy 9700x?
32gbtal kihúzok ennyi időt v kell 64gb?
"Fullhd ill. 2K felbontáson használnám."
Fullhd == 2k. Arra csak felesleges pazarlás _állítólag_ 4090 sztintű kártya... Az árakat pedig a telejósdában kérdezd.
700 dollár lesz az a kártya. Ennek függvényében én 32 giga ramot nyugodtan raknék bele minimum mehet mellé a 3D proci de nem kell a csúcs hozzá..tehát 200 ezer forintos procit biztos nem vennék azért.
Lehetne ezt még ragozni de szerintem 700 ezer alsó hangon egy ilyen konfig ránézésre és akkor megint ott tartunk hogy alsó közép kategória kb..ezt hogy 6-7 évig elég lesz meg nem tudom honnan szeditek 2 év alatt kb az összes cucc elavult a f..ra. Itt a példa is hogy kb a sima 5070 tudja majd a 4090 teljesítményét
2,5K a minimum neki (1440p)
Az alá... vegyél egy használt RX 6800-at
Egy b650 lap 60-85e Ft. Attól függ milyen vrm lapot akarsz, milyen felszereltséggel, de ez az alap. Am5 procival.
Proci 80-200e Ft is lehet. 7600,7700x, 9600,9700x és ezeknek a x3d variációjuk.
Ramból játékra minimum DDR 5 32 GB kell. 2x16 GB legalább 6000mhz és cl30 késleltetett idővel. 50-65e kerül. Lehet drágábban is de felesleges.
SSD nvm2 fajta 1 vagy 2 Terra. Minimum egy 7000 olvasási és írási sebességel. 30-80e. Pl Samsung 980,990 illetve pro fajta.
Táp minimum 750w 80+ gold minősìtéssel. 40-70e Ft.
Proci hűtő 10-30e Ft
Ház 20e-50e Ft. Amilyen neked tetszik.
VGA 5070ti 400-600e Ft.
Szóval kb ennyiből áll össze egy olyan gép, amihez nem kell hozzányúlni jó ideig. Nyilván függ milyen játékokkal akarsz játszani, felbontáson, grafikai beállításokon. De ez olyan gép amivel 10evig bőven el leszel. Igaz utolsó évében már gyengébb grafikàval, de minden menni fog.
#2 onnan veszem hogy a mostani gépem 2018ban lett összerakva és fulldhban visz majdnem mindent, persze kompromisszumokkal és nem high v ultra grafon hanem mediumon. Persze van már olyan ami nem indul el vagy nincs értelme futtatni mert lowon v very low menne.
De 2 év alatt rohadtul nem avul el egy jól összerakott gép...
#5-6 köszönöm.
Én lapból egy kb 80 ezres kategóriára gondoltam.
Ssdből kell 2 terra minimum de ezen kívül semmi konkrét.
A ram mennyisége, meg a proci a kérdés... kártya az fix 5070 Ti.
Mi a gyásznak nektek 80 000-res alaplap?
NEm azt mondom, hogy nem oké meg ha van korpa akkor mehet, de egy SSD-hez és egy akármilyen X3D procihoz kényelmesen elég egy 50 000-res lap is.
"Mert pl. az am5 lapok ennyibe kerülnek..."
Azért akad ettől olcsóbban is ami az átlag igényeket kényelmesen kiszolgálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!