SSD kamera rögzítőbe?
Kamera rögzítőbe szeretném a HDD-t kicserélni SSD-re zaj csökkentés miatt. Ahogy látom 1TB-os SSD-k általában 300TBW, 600TBW-sek. Naponta kb 50 GB adat kerül rá, így bőven 10 év felett lenne mire elérné az írási maximumát. A kérdés ami felmerült bennem, hogy bírja e az SSD a folyamatos írást?
Van e kifejezett márka, amit erre a célra ajánlanátok?
Hát a folyamatos írástól 10 évig nem fogja bírni de 3-4 évig akár. Az ilyen Dell, HP, Adata SSD-k a legrosszabbak. Kingstone középút, Samsung EVOk jók.
Bár nem tudom hogy egy SSD miért csökkentene zajt. A gyorsabb írási sebesség magasabb bitrátát tesz lehetővé de ez önmagában nem csökkent zajt..
Nagy kérdés, hogy a rögzítő tudná-e trimmelni az SSD-t. Ha nem, akkor jelentősen rövidülhet az élettartama.
Inkább ilyen célra optimalizált HDD-t vegyél bele (WD Purple például).
Ha meg a hangja zavar, akkor pakold el máshova.
Tudtommal a TRIM azt teszi hogy törli és újraírásra jelöli azt a cellát ami kevésbé volt írva, hogy egyenletesen rontsa az SSD éettartamát. Namármost egy DVR folyamatosan ír, és a legrégebbi fájl helyére írja a legújabbat. Ezért itt nincs is értelme a TRIM-nek, eleve wear leveling szempontjából optimálisan ír, mert egyenletesen törli és írja újra az összes létező cellát.
Nekem is SSD van DVR-ben, mostmegnéztem 80TBW-vel (500GB-os, talán 300TBW a garancia), eddig jól működik, talán 4 éve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!