Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD kamera rögzítőbe?

SSD kamera rögzítőbe?

Figyelt kérdés

Kamera rögzítőbe szeretném a HDD-t kicserélni SSD-re zaj csökkentés miatt. Ahogy látom 1TB-os SSD-k általában 300TBW, 600TBW-sek. Naponta kb 50 GB adat kerül rá, így bőven 10 év felett lenne mire elérné az írási maximumát. A kérdés ami felmerült bennem, hogy bírja e az SSD a folyamatos írást?

Van e kifejezett márka, amit erre a célra ajánlanátok?

tegnap 11:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát a folyamatos írástól 10 évig nem fogja bírni de 3-4 évig akár. Az ilyen Dell, HP, Adata SSD-k a legrosszabbak. Kingstone középút, Samsung EVOk jók.

Bár nem tudom hogy egy SSD miért csökkentene zajt. A gyorsabb írási sebesség magasabb bitrátát tesz lehetővé de ez önmagában nem csökkent zajt..

tegnap 11:30
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Nem a képzajra gondolt a kérdező, hanem zúg a HDD és lehet még a DVR fémház is felerősíti. Első körben a zajcsillapításra is lehet megoldásokat keresni.
tegnap 11:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Az felse merült bennem, hogy a HDD hangja zavarja :D be kell rakni a szekrénybe akkor
tegnap 11:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Én inkább nem tennék alá SSD-t, max akkor, ha mozgásérzékelős és csak akkor rögzít ha nem vagytok otthon és valamit érzékel. Lehet pár évig ellenne, de aztán pont akkor adja meg magát amikor nem kéne és észre se veszed. Nyilván erre a HDD is képes, de én már azt várom hogy mikor fog bekövetkezni (két közel 8 éve 0-24 pörgő HDD-ről van szó), egyelőre nem akarják feladni. SSD-t valószínűleg már kétszer cseréltem volna benne.
tegnap 13:12
 5/7 BeefEater ***** válasza:

Nagy kérdés, hogy a rögzítő tudná-e trimmelni az SSD-t. Ha nem, akkor jelentősen rövidülhet az élettartama.

Inkább ilyen célra optimalizált HDD-t vegyél bele (WD Purple például).

Ha meg a hangja zavar, akkor pakold el máshova.

tegnap 13:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Tudtommal a TRIM azt teszi hogy törli és újraírásra jelöli azt a cellát ami kevésbé volt írva, hogy egyenletesen rontsa az SSD éettartamát. Namármost egy DVR folyamatosan ír, és a legrégebbi fájl helyére írja a legújabbat. Ezért itt nincs is értelme a TRIM-nek, eleve wear leveling szempontjából optimálisan ír, mert egyenletesen törli és írja újra az összes létező cellát.

Nekem is SSD van DVR-ben, mostmegnéztem 80TBW-vel (500GB-os, talán 300TBW a garancia), eddig jól működik, talán 4 éve?

tegnap 16:06
 7/7 BeefEater ***** válasza:
A trimet jól tudod. De ez a logika csak akkor igaz, ha úgy állítod be, hogy mindig 100%-ban tele legyen. Ha marad 10-15% hely szabadon, akkor már számít.
tegnap 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!