Laptopot vennék. Javaslatok?
Muszáj új laptopot vennem. Nem értek hozzá.
A régi gépem egy Asus K50IN-SX155L volt Windows 7-tel. CPU:T6600, GPU:G102M 512 MB VRAM, RAM: 3 GB DDR2
Az újat is főleg böngészésre és videók nézésére használnám. Videa, YouTube, Tik-Tok videókat néznék. A régi a Tik-Tok videókkal már küszködött, de nem tudom miért.
Mire figyeljek a vásárlásnál, hogy ne olyat vegyek ami 1-2 év múlva nem kap valami frissítést mert elavulttá válik a "vas"?
Esetleg ajánlanátok valamit a Media Markt vagy Euronics bolti kínálatából. Online nem vásárolok, csak ez a két bolt van közelben. Ja, és teljes billentyűzetest keresek. Ritkán ugyan, de hasznos a beépített numerikus rész. 15-17 hüvelykes kellene. Csak házon belül hurcolnám. Windows legyen rajta. Nincs már türelmem telepítéssel és driverekkel küzdeni. Olyan 150-170 ezer fér bele a keretbe.
Na frankó, akkor mostantól erre is figyelhetek, ha új laptopot vásárolok. Azt hittem evidencia, hogy legalább az egyik cserélhető. Azt tudtam eddig, hogy az ASUS mániája az, hogy állandóan ráforrasztja az egyik RAM-ot az alaplapra (és képes 4 vagy 8 gigásat ráforrasztani egy 900 ezres gépre), de hogy az Acer még erre is rálicitál...
A mostani laptopomat 2x kellett utólag memóriával bővíteni négy év alatt a kezdeti 8+8-ról először 16+8-ra, most meg 16+32-re. Ha fix memóriával kéne gépet vennem, akkor ezek szerint a következőt vehetném 128-al is, ami nekem most abszurdnak tűnik...
Azért van a mm-ban is jó ajánlat néha... nem kell elutasítani.. de árukereső dönt majd úgyis.
Ryzen 7000 felett, és intel 12. gen felett igazándiból bármi.
Szerintem jó extra a világító bill, meg egy jó kijelző, vagy egy minőségibb széria (pl dell vostro)
Ami kötelező még, az a 16GB RAM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!