Laptopot vennék. Javaslatok?
Muszáj új laptopot vennem. Nem értek hozzá.
A régi gépem egy Asus K50IN-SX155L volt Windows 7-tel. CPU:T6600, GPU:G102M 512 MB VRAM, RAM: 3 GB DDR2
Az újat is főleg böngészésre és videók nézésére használnám. Videa, YouTube, Tik-Tok videókat néznék. A régi a Tik-Tok videókkal már küszködött, de nem tudom miért.
Mire figyeljek a vásárlásnál, hogy ne olyat vegyek ami 1-2 év múlva nem kap valami frissítést mert elavulttá válik a "vas"?
Esetleg ajánlanátok valamit a Media Markt vagy Euronics bolti kínálatából. Online nem vásárolok, csak ez a két bolt van közelben. Ja, és teljes billentyűzetest keresek. Ritkán ugyan, de hasznos a beépített numerikus rész. 15-17 hüvelykes kellene. Csak házon belül hurcolnám. Windows legyen rajta. Nincs már türelmem telepítéssel és driverekkel küzdeni. Olyan 150-170 ezer fér bele a keretbe.
"Windows legyen rajta. Nincs már türelmem telepítéssel és driverekkel küzdeni."
A Windows a hivatalos oldaláról ingyen letölthető, telepíthető, nem kell driverekkel küzdeni, letölt magának mindent. Mindezek után már csak egy aktiváló kulcsot kell venni, a neten 3-4-5 ezerért kaphatóak webshopokban. Csak azért írom ezt, mert elég szűk a keret és inkább spórolnék a helyedben a Windows árán.
Tisztán az általad írt felhasználásra elég lenne egy Intel i3-mas vagy Ryzen 3-mas processzor, 8 giga RAM és egy 256-os SSD háttértárnak, dedikált videókártya nélkül... és itt jön a de: szerintem ha nem akarsz 1-2 év múlva memória bővítéssel kezdeni, akkor inkább 16 giga RAM-ot javasolnék és hosszú távon szerintem a 256-os SSD is csak nyűggé válna, ott is bizonságosabb választás az 512-es. Továbbá szerintem nagyon hasznos extra egy laptop esetén a világító billentyűzet is.
A probléma pedig az, hogy én a Media Marktban pl. nem is látok 190 ezer alatt olyan laptopot, amiben lenne 16 giga memória, márpedig én nem szívesen ajánlanék neked úgy laptopot, hogy te nem tudod magadtól megrendelni és belerakni utólag a bővített memóriát, ha kéne. Nem nagy dolog, de ha Windows telepítéssel sem szeretnél bajlódni, akkor gondolom ezzel sem.
Az Euronics kínálatában jobb a helyzet úgy látom, de míg a Media Marktban majdnem mindegyik laptopon van előtelepített Windows, az Euronicsnál szinte mind oprendszer nélkül jön.
Próbáltam rászűrni a két bolt webshopján értelmesen a laptopokra:
Először is, MediaMarkt-ot felejtsd el: drága és kontárok dolgoznak ott.
Az Euronics valamivel jobb, de egy Notebook.hu lenne az igazi.
Ha nem volna a 170 ezres határ, azt mondanám vegyél egy Dell Vostro-t, de azok drágábbak. Őszintén ezért az összegért nehéz normális laptopot választani, pláne a felsorolt két üzletből.
HP-t ne vegyél, sem Acer-t, mert hiába volt régen jó, manapság elég vacak. Lenovo, Asus, Dell ajánlható.
Az tuti, hogy 16GB RAM alá nem szabad menni, ahohgyan egy legalább 256, de inkább 512 SSD is kell, prociból meg minimum i3, de inkább i5.
Windowst jobban jársz, ha magadnak telepítesz, sokkal olcsóbb.
Ez az egyetlen értékelhető a két üzletből:
Egyébként ez pl sokkal jobb lenne: [link]
Igen, Ubuntu van rajta, de egyrészt könnyen cserélhető, másrészt ez egy teljesen használható, full Ubuntu, amit kár lecserélni. Netezésre, Tiktokra és ilyenekre fölösleges a Windows.
"Windows legyen rajta. Nincs már türelmem telepítéssel és driverekkel küzdeni. Olyan 150-170 ezer fér bele a keretbe."
- Ennyi pénzből nagyon kevés választási lehetőség van.
AMD Ryzen 3 7320U, 8GB RAM, Windows 11 op.rendszer, 15,6".
Hát én még olyan laptoppal nem találkoztam, amiben legalább az egyik slot ne lenne cserélhető, de aztán ki tudja, ilyen alsóbb polcos laptopot rég vettem.
Arra amire a kérdező használná a 8 giga még éppen elég, de én is a 16-ot javasolnám, ha nem akar bővítéssel szórakozni.
A pénze kevés rá amennyiért ilyen feltételekkel akar venni.
#7 Pedig van. Pl nekem a cég ilyet biztosított:
Nem a legolcsóbb vacak gép, mégis a 16GB RAM forrasztva van és nincs benne slot, tehát nem bővíthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!