Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alábbi konfiguráció gyors,...

Az alábbi konfiguráció gyors, erős gép?

Figyelt kérdés

Lenovo M80q Tiny:

CPU:

13th Generation Intel® Core™ i9-13900T vPro® CPU

(E-cores max 3.90 GHz P-cores max 5.10 GHz)

Windows 11 Pro 64

64 GB DDR5-5200MHz (SODIMM) - (2 x 32 GB)

2 TB SSD M.2 2280 PCIe Gen4 Performance TLC Opal

tegnapelőtt 17:53
1 2
 1/11 SIDLER22 ***** válasza:
38%

Eléggé erős. De persze attól függ mire kell.

Játékhoz erős. Fekete Lyuk fénykép számolásához már nem annyira.

tegnapelőtt 18:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem csillagászati célokra lesz csak végre egyszer olyat akarok ami nem lesz elavult és tetü lassú 2 év múlva
tegnapelőtt 18:24
 3/11 anonim ***** válasza:
40%

"Játékhoz erős"

Közelében sincs.

tegnapelőtt 18:24
 4/11 SIDLER22 ***** válasza:
0%

Én azt tapasztalom, hogy a legtöbb gép nem attól lassú, hogy gyenge a hardvere. Inkább a felhasználói "szokások" tehetnek róla.

Legtöbb ember telerakja minden hülyeséggel a gépét. Nem figyel a háttérfolyamatokra és semmire. Csak mönnyen az a sz@r!

Erre még rátesz a Winfos extra magas, telemetria meg egyéb (a felhasználó számára) fölösleges háttérfolyamatokból adódó rendszerigénye is. És meg van a tökéletes kombó ahhoz, hogy 16 GB memória alatt ma már netezni se lehessen.

Egy gép ha kellően ért hozzá az ember 5-10 év múlva is használható. Én kaptam rokonomtól egy kb 14 éves Asus laptopot ami már akkor is "lóbádzsit" volt amikor újonnan vették. Aztán kb 2 év megkaptam mert nekik lassú volt. Én a mai napig használom Linux-al böngészésre és ha úgy van még Minecraftozni is tudok rajta.

Szóval sokkal többet számít szerintem a felhasználói szokás.

tegnapelőtt 18:32
 5/11 anonim ***** válasza:
57%

14 éves laptopon megy a 14 éves játék, ami gyakorlatilag egy kenyérpirítón is elfut? Döbbenet!

Áruld már el sinterkém, hogy a dedikált videokártya hiányát milyen felhaználói szokással fogod pótolni?

tegnapelőtt 18:39
 6/11 SIDLER22 ***** válasza:
0%

Ha követnéd a verziókat, tudnád, hogy a Minecraftnak mennyit növekedett a rendszerigénye mert a Microfos b@szik rá az optimalizációjára.

A dedikált videókártya hiányát semmivel.

Kicsit le vagyok maradva ebből a tekintetből. Nem tudtam, hogy manapság szokás csúcskategóriás procival adni gépeket úgy, hogy grafikailag egy krumpli teljesítményével ér fel. Kicsit ellent mond ez a józan észnek, de hát mindegy. Ha van rá piac...

tegnapelőtt 18:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
#6 Mért ne lehetne így gépet kapni.. Ha hiszed ha nem, nem mindenki csak olyanra használja a gépét amihez erős gpu kell.. Egy fejlesztő aki nem dolgozik grafikus dolgokkal és játszani sem szokott, miért is kéne hogy százezrekkel többet fizessen hogy gépet tudjon venni, mikor neki nincs is szüksége erős gpura, csak erős procira? Pont hogy az mondana ellent a józan észnek ha minden csúcskategóriás procival rendelkező gépet erős dedikált gpuval adnák csak.
tegnapelőtt 19:19
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát kinek mi. Ha nem kell (komoly) garafika elég combos kis gép.

De kb 7-800.000Ft-ot egy ilyen vékony kliensért nem adnék, de ha neked ez a forma kell sok RAM-mal, sokmagos procival. Egy darabig biztos elketyeg.

Sidler véleményét annyiban osztom, hogy user oldalról is jelentős a gép lassulása. A legtöbben telepakolják mindennel 3-4 vírusirtó dolgozik egymás ellen, az összes plugin anyámkínja fut szegény proci meg ott nyöszörög n+1 értelmetlen feladat alatt.

Ennyi pénzért inkább össze pakolni valamit ami bővíthető és erősebb, de ha neked ez így megfelelő nem gyenge konfiguráció.

tegnapelőtt 23:30
 9/11 A kérdező kommentje:
Folyamatosan menni fog rajta a Wisecare365 (full verzió), hogy ne menjenek a felséges dolgok és a registry is rendszeresen ki lesz takarítva.
tegnap 16:52
 10/11 anonim ***** válasza:
Tehát a széttaknyolt rendszeren még 0-24-ben futtatod a "rendszeroptimalizáló" lószart. Zseniális.
tegnap 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!