Az alábbi konfiguráció gyors, erős gép?
Lenovo M80q Tiny:
CPU:
13th Generation Intel® Core™ i9-13900T vPro® CPU
(E-cores max 3.90 GHz P-cores max 5.10 GHz)
Windows 11 Pro 64
64 GB DDR5-5200MHz (SODIMM) - (2 x 32 GB)
2 TB SSD M.2 2280 PCIe Gen4 Performance TLC Opal
Eléggé erős. De persze attól függ mire kell.
Játékhoz erős. Fekete Lyuk fénykép számolásához már nem annyira.
Én azt tapasztalom, hogy a legtöbb gép nem attól lassú, hogy gyenge a hardvere. Inkább a felhasználói "szokások" tehetnek róla.
Legtöbb ember telerakja minden hülyeséggel a gépét. Nem figyel a háttérfolyamatokra és semmire. Csak mönnyen az a sz@r!
Erre még rátesz a Winfos extra magas, telemetria meg egyéb (a felhasználó számára) fölösleges háttérfolyamatokból adódó rendszerigénye is. És meg van a tökéletes kombó ahhoz, hogy 16 GB memória alatt ma már netezni se lehessen.
Egy gép ha kellően ért hozzá az ember 5-10 év múlva is használható. Én kaptam rokonomtól egy kb 14 éves Asus laptopot ami már akkor is "lóbádzsit" volt amikor újonnan vették. Aztán kb 2 év megkaptam mert nekik lassú volt. Én a mai napig használom Linux-al böngészésre és ha úgy van még Minecraftozni is tudok rajta.
Szóval sokkal többet számít szerintem a felhasználói szokás.
14 éves laptopon megy a 14 éves játék, ami gyakorlatilag egy kenyérpirítón is elfut? Döbbenet!
Áruld már el sinterkém, hogy a dedikált videokártya hiányát milyen felhaználói szokással fogod pótolni?
Ha követnéd a verziókat, tudnád, hogy a Minecraftnak mennyit növekedett a rendszerigénye mert a Microfos b@szik rá az optimalizációjára.
A dedikált videókártya hiányát semmivel.
Kicsit le vagyok maradva ebből a tekintetből. Nem tudtam, hogy manapság szokás csúcskategóriás procival adni gépeket úgy, hogy grafikailag egy krumpli teljesítményével ér fel. Kicsit ellent mond ez a józan észnek, de hát mindegy. Ha van rá piac...
Hát kinek mi. Ha nem kell (komoly) garafika elég combos kis gép.
De kb 7-800.000Ft-ot egy ilyen vékony kliensért nem adnék, de ha neked ez a forma kell sok RAM-mal, sokmagos procival. Egy darabig biztos elketyeg.
Sidler véleményét annyiban osztom, hogy user oldalról is jelentős a gép lassulása. A legtöbben telepakolják mindennel 3-4 vírusirtó dolgozik egymás ellen, az összes plugin anyámkínja fut szegény proci meg ott nyöszörög n+1 értelmetlen feladat alatt.
Ennyi pénzért inkább össze pakolni valamit ami bővíthető és erősebb, de ha neked ez így megfelelő nem gyenge konfiguráció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!