Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezt a konfigot, hogyan kellene...

Ezt a konfigot, hogyan kellene fejleszteni?

Figyelt kérdés

Alaplap:(Asrock b85m pro3)

Cpu:(I5 4460)

Ram:(Crucial BLS 2x4gb ddr3)

Hdd:(Wd 1tb EZEX)

Vga:(Gigabyte r9 380 4gb)

Táp:(Thermaltake Hamburg 530w)

jelenleg 9 éves, megkímélt állapotban van de egyre lassabb, még Win 10 van rajta, kb 70 ezeret szánnék rá

amire gondoltam HDD helyett SSD 1TB

8GB memória helyett 16

jan. 2. 21:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

Leginkább sehogy. 8GB RAM elég böngészéshez, általános használatra. Gaming-re már nem fog semmi segíteni.

Még az SSD bővítésnek lenne értelme, de annyi a max.

A proci majdnem 11 éve jött ki, a GPU meg majdnem 10 éve.

jan. 2. 21:42
 2/13 anonim ***** válasza:
56%

Ha egyre lassabb, újra kell telepíteni a windows-ot és be kell állítani, fölösleges dolgokkal nem kell megpakolni.

Ha jobb procit akarsz: [link]

Memóriát még tehetsz mert 32GB-t elbír a rendszer de 16GB szerintem elég és maradhat a hagyományos HDD is.

jan. 2. 23:08
 3/13 anonim ***** válasza:
58%

"amire gondoltam HDD helyett SSD 1TB

8GB memória helyett 16"

Egy kicsit tovább mennék.

[link]

[link]

[link]

[link]

Használtan procit esetleg érdemes megfontolni. R5 3600 szokott lenni 20 körül.

Aztán eladod a félgépet(lap/ram/proci)és a videokártyát és veszel bele valami modernebbet egy Rx580 8GB-t vagy egy GTX1660supert. Így már 80-90 is lesz a vége, de gyors lesz mint az olajozott istennyila és viszi a Win11-et.

jan. 2. 23:27
 4/13 anonim ***** válasza:

Pffff.... sajnos sehogy. Eladod kb 30-40 ezerért, ha ügyes vagy.

Akkor 110 ezerért megpróbálhasz kihozni egy ryzen 3600 + GTX 1660 konfigot, de nem lesz egyszerű... én összerakva nem találtam most konfigot/félkonfigot se hardveraprón.

Kb

GTX 1660 40 ezer

Ryzen 3600 (gyári hűtővel) 20 ezer 60

B450 20e 80

Valami táp, tier C-D 10e 90

16GB 3200mhz RAM 10e 100

500GB SSD 10e 110

Kell még egy gépház... meg összeszerelés, cpu paszta

Ezek mind használt árak, Kb ilyen összegekben találj valamit, ami neked kedvező.

Esetleg módosítgasd az arányokat, tarts meg a videokártyát még fél évig, amíg ki nem jön neked a 1660 ára, ilyesmik...

Na de amúgy kell neked videokártya? Játszol? Mert ha nem, az rengeteget segítene a dolgon, akkor kb kiesik egy 30 ezres tétel

Az biztos, hogy ha már van 70 ezres kereted, akkor biztos nem nyúlnék ehhez a géphez, mindenképp komplett csere.

tegnapelőtt 09:57
 5/13 A kérdező kommentje:

kissé félreérthető lehettem, inkább cserélném, újakra, és jobbakra a meglévő elemeket, mert mint írtam már eltelt 9 év, félő, hogy bármikor tönkremehet a hdd akkor miért is ne legyen inkább ssd

a ramnál félő, hogy már csak egy része működik, ezt is cserélve, fejlesztve, még nagyon sok régebbi, és kevésbé igényes új játék játszható lenne, közben az egész rendszer gyorsabb lenne

a kártya nem volt igénybe véve sokat

a mostanival a win11 nem is menne?

tegnapelőtt 21:02
 6/13 anonim ***** válasza:

"kissé félreérthető lehettem, inkább cserélném, újakra, és jobbakra a meglévő elemeket"

Az oké, de halott platform, újat nem fogsz bele kapni SSD, HDD (meg talán RAM-on) kívül.

Használtan max 4. gen i7 procit és kifújt.

tegnapelőtt 21:25
 7/13 anonim ***** válasza:

A Hard Disk Sentinel programmal megtudható a HDD, SSD állapota.

A ramokkal nem szokott gond lenni.

A mostani konfig bőven viszi a Windows 11-et.

[link]

tegnapelőtt 21:33
 8/13 anonim ***** válasza:

"A mostani konfig bőven viszi a Windows 11-et."

- Ja.. Vagy mégsem. Vagy mégis?

Kulcszó: TPM

Elvileg a kérdező lapján van TPM modul csatlakozó, így elvileg csak egy modult kell venni.

tegnapelőtt 21:43
 9/13 A kérdező kommentje:

de halott platform

az nem baj annyira, ha legalább 5 évig van egy jó gép netezni játszani

TPM

még venni kell bele valamit hozzá?

tegnapelőtt 22:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Lehet de nem érdemes, röviden az egy biztonsági funkció modul, hiányát a windows rendszerleíró adatbázis módosításával meg lehet oldani ha mindenképpen ragaszkodsz a Windows 11-hez.

[link]

tegnapelőtt 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!