Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezt a konfigot mivel lehet...

Ezt a konfigot mivel lehet fejleszteni?

Figyelt kérdés

A konfig:

Proci: I5-6500

Videókártya: 1050Ti (4GB)

Ram: 2x4GB DDR4 2400Mhz

Alaplap: B150M Mortar

Cities Skylinesra, illetve story-based játékokra használnám.

Pl. A God of War így is fut a gépemen, viszont FHD-ban csak lowon, a bejátszásoknál pedig teljesen szétesik a játék.

A RAM-ot tervezem újítani, viszont azt tanácsolták, ugyanolyan ramot rakjak bele, mint amilyenem volt, különben a rendszer össze tud akadni.

2022. okt. 19. 13:55
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Megjegyezném; tudom hogy bazillióéves konfig, de nincs nagy igényem. Nem akarok újat venni, ha nem kell.
2022. okt. 19. 13:59
 2/17 anonim ***** válasza:
42%
Ha eddig semmilyen adattároló nem volt benne akkor most javaslok egy SSD-t.. :)
2022. okt. 19. 14:01
 3/17 A kérdező kommentje:

Az van, 480GB-s, de igazad van, azt elfelejtettem.

Egyébként, azt is mondták nekem, hogy minnél több adattároló van benne, annál lassabb lesz az élmény, ez nem tudom mennyire igaz. (3+1+1+1TB-s merevlemezek vannak benne xd)

2022. okt. 19. 14:22
 4/17 anonim ***** válasza:
42%

Én ezt már nem igazán fejleszteném.

A cities az egy maximum 4 magot kihasználó, processzorigényes szomulációs játék. Tehát egy 12100F procis gépalapra gyűjts. Memóriából 2x16GB lenne a javaslat, mert egy moddolt cities mindent felfal (jójó, ezt amúgy már most beszerezheted, 6 és 12-13 gennel is kompatibilis a DDR4, 3200-3600mhz+, tehát ez a javaslatom ennek a gépnek a fejlesztéséhez)

A 12100F mellé mehet simán RTX 3070-ig bármi, korlátok nélkül. Ha pedig FHD-nál nagyobb a felbontás, akkor RTX 3090-4080... sem feltétlenül akadály (bár ez már így azért nem ajánlott, akkor már érdemes 6-8P magra menni)

Ha ebbe a gépbe raknál még jobb videokártyát, akkor RX580, GTX 1060, esetleg 1070/1660. És a sztoris játékok is igényelnék már a 16GB RAM-ot. Ez a 8GB kevéske.

Viszont én azt gondolom, hogy jobban járnál egy nagyobb ugrással most... persze pénz kérdése... nyilván, ha max 50K-d van, akkor esetleg +8gb ram, meg egy videokártyacserével lehetséges kisebb feljebb lépés.

Prociból viszont max i7 7700 van ebbe az alaplapba, ami nem nagy szám, azzal egyáltalán nem foglalkoznék.

Ebbe az alaplapba/procival nem kell vacakolni a memóriaválasztással, hülyeséget mondtak neked. De tény, hogy egyszerűbb a helyzet, ha eladod a mostanit, és 2x8 vagy 2x16gb-ra váltasz.

2022. okt. 19. 14:45
 5/17 A kérdező kommentje:

Hidd el, szívesen vennék én egy új gépet, de 100ezret sem tudok félrerakni 6 hónap alatt, úgyhogy az teljesen felejtős.

Nyilván ehhez képest a RAM kibővítése a legolcsóbb, legegyszerűbb művelet, de amennyiben nem éri meg, vagy nem lesz belőle hasznom, értelmetlen lenne.

Egyébként a Cities moddolva olyan 8-13 perc alatt betölt (minden nélkül max 3 perc), onnantól pedig 35-40fps körül mozog 3as sebességen. Nagyobb városban lezuhan 20-25köré, de amint leállítom, kapásból visszaugrik 50+ fölé. Mindezt úgy, hogy minden beállítás közepesen van.

Van a G.Skillnek (nem vagyok benne biztos) 3200Mhz-es ramja, pár hónapja mikor néztem, azt vitték a legtöbben. A Kingston ramokkal, meg az óriási Mhz különbség miatt nem lenne vele baj?

2022. okt. 19. 15:00
 6/17 anonim ***** válasza:
19%
8 giga RAM szerintem neked elég kell, hogy legyen, én inkább a videokártyára költenék. Ehhez a procihoz szerintem egy RTX 2060 Super vagy egy RTX 3050 bőven elég kell hogy legyen, legalábbis 1080p-ben. Ha 1440p-ben szeretnél játszani, akkor egy használt RTX 2070 vagy egy RTX 3060 lenne szerintem szükséges.
2022. okt. 19. 16:46
 7/17 anonim ***** válasza:
40%
A kérdéses játék pont szereti enni a memoriát, oda elférne 16GB.
2022. okt. 19. 18:14
 8/17 anonim ***** válasza:
10%

Biztos, hogy nem tapasztalatból beszélsz, ha egy i5-6500 mellé egy RTX2xxx+ szériát ajánlasz. Nekem pont ez a processzorom volt egy gtx 960 4gb mellé és körülbelül ott van ennek a processzornak a határa is. Tehát a gtx1050 ti az stimmel vele. Maximum a GTX1xxx szériával lehet még próbálkozni, hogy hátha néhány játékban nem a processzor fogja meg... De, ha azt mondod, hogy nem sok rá a keret, akkor csak lehet felesleges pénzkidobás lenne és nem hozná azt a látványos javulást.

A plusz 8gb ramot azt viszont tudom ajánlani mellé, anno nekem is annyi volt. (Ugyanolyan ramokat kellene venni bele, ugyanolyan kiszerelésben, tehát ha most benne van az a 2x4gb, akkor 2x4-et kellene bele venni a dual channel miatt.)

A g-skilles 3200mhz-es dologra azt mondom, hogy szerintem nem támogatja az alaplapod a 3200mhz-es ramokat, utána tudsz nézni, de nekem anno a gépbe 2133mhz-es ramok voltak egy h170-es lapban, ami ennél jobb. (Sőt látatlanba biztos vagyok benne, hogy nem támogatja, de ha rákeresel az alaplap nevére akkor ott van a leírásban, hogy mit támogat.) Ja és, ha két különböző órajelű ramod van a gépbe, akkor az alacsonyabb órajelű dominál, tehát azon fog futni a magasabb órajelű is.

2022. okt. 19. 23:19
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

8-as: hülyeségeket beszélsz, az i5-6500-al én még a GTX 1070-et is lazán meghajtottam, nagyon ritkán fordult elő CPU limit. Egy RTX 2060 szuperül futna emellett a profi mellett. A 1050ti már akkor sem volt nagy eresztés, amikor kijött.

Ennél a konfignál egyértelműen a GPU adja a limitet, főleg a VRAM miatt a modernebb címeknél. Hiába vesz a kérdező egy komolyabb procit vagy több RAM-ot, nem fognak jobban futni rajta a játékok, mert akkor GPU limit lesz. A CPU limit a legtöbb címnél azt jelenti, hogy a GPU ki tudna tolni 80-90FPS-t, de a proci miatt csak 60-at tud, míg ha emellé beraksz egy újabb Ryzent vagy i5-öst, gyakorlatilag semmivel nem leszel előrébb.

2022. okt. 19. 23:36
 10/17 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Látom mennyire lazán, azért vannak itt is játékok, ahol jelentős veszteségek vannak a processzor miatt. Mondom, láttam, hogy mit tud az i5-6500 és nem nagy eresztés.

És igen mondtam, hogy lehet próbálkozni a GTX1xxx-ekkel, hogy hátha, de hát, ha itt van a határ, akkor minek bele egy RTX2060 (Meg 3060 🤣), amit nem fog teljesen kihajtani, sőt több pénzért...

Arról nem is beszélve, ha esetleg megvan nyitva a game mellé egy böngésző, azért tudja az is enni a ramot... Én pl nem szoktam bezárni gamek közben mindent, tehát még van a game mellett több teendője is a gépnek.

Azt meg nem tudom, hogy honnan vetted, hogy szerintem csak egy procit kéne bővíteni és hasít 😅😅😅

2022. okt. 20. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!