A külső winyó ledje néha átvált piros villogásba, és mellé szaggatott sípoló hangot ad. Utána megint megy tovább rendesen kék villogással?
Ez vajon hibajelenség?
Egy új ADATA 2TB-os (HV320) külső winyó, elkezdtem formázni, és elég sokáig "normálisan" villogott kéken a ledje, de aztán egyszer csak átváltott piros villogásra, és mellé szakaszosan sípoló hangot adott.
Ezt csinálta kb 20 másodpercig, aztán megint visszaállt a kék villogásra, és azóta is formázza, egyelőre nem jött elő megint a piros villogás.
Ez vajon mi lehet?
Hibás vagy elképzelhető, hogy az első formázás során ilyen megtörténhet?
Jó lenne tudni, mert ha hibás, nyilván cserélem azonnal.
azóta még 2x megcsinálta ezt, de csak 2-3 secig volt piros.
elképzelhető, hogy ilyenkor belefut olyan szektorba, amit kijavít? vagy mi lehet ez?
azóüta próbáltam tesztelni, és végig egy helyen van, rázkódás nem éri.
a pontos hibajelenség: pl másol kb 120Gb-ig, addig minden rendben, ott átvált piros villogásba, és leáll amásolás, lefagy az egész. közben hozzá se ér senki, egy fix helyen van.
oké köszi, megpróbálom akkor azzal, csak az a fura, hogy mindig ott akad el. azaz kb 120GB-nál, addig meg minden oké.
és az áramellátást hogy tudom jobbá tenni? hát ugye ehhez máshogy nem tudok adni pluszba, csak az van, amit kap az usb-n.
csak ha ilyen gondok vannak, akkor tönkre is vághatta már magát az egész winyó, nem? vagy mit lehet tenni vele?
érdekes dolgot tapasztalaok, valami nagyon nem stimmel:
ha "telemásolom", azaz ameddig engedi, akkor utána átvált pirosba és kész. és azt írja, hogy a teljes terület 69GB. ez meg hogy?
de ha formázom újra, akkor felismeri és 1,81 TB-ot ír teljes méretnek.
Van ötletred, mi lehet ez vagy jobb, ha visszamegy az eladónak?
Vagy nem tudom, elképzelhető, hogy ez az ADATA nem a legjobb minőség?
A lényeg a garancia, ameddig van és hogy a személyes adatok be vesszenek el. Ezért nem érdemes nagy kapacitású adattárolót használni, a 2TB határeset.
Néha nálam is figurázik és hangot is kiad (ilyenkor más USB portba dugom) de a teszt szerint hibátlan. Ha lehet inkább USB 3.x-as portot használj mert stabilabb.
Egy ideig ne írj rá fontosabb adatot, figyeld hogy viselkedik + Santinel és ne menj ki a garanciából. Ha gyári hibás, ami el akar romlani az elején elromlik.
oké, de az a helyzet, hogy most is usb 3-asban van és mégis ...
na meglátjuk, még bőven benne vagyok. váltogattam a 3 usb aljzat között, de mindegyikben ezt csinálja.
csak ilyennel még nem volt szerencsém, pedig több van már. igaz, az eddigiek western digital.
Sajnos bármilyen márkával előfordul. Én is jártam meg Western Digital-al de szerencsére garanciás volt és visszaadták az árát.
Én visszavinném mindazok után amiket tapasztalsz.. (#4, #7 voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!