Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A külső winyó ledje néha...

A külső winyó ledje néha átvált piros villogásba, és mellé szaggatott sípoló hangot ad. Utána megint megy tovább rendesen kék villogással?

Figyelt kérdés

Ez vajon hibajelenség?

Egy új ADATA 2TB-os (HV320) külső winyó, elkezdtem formázni, és elég sokáig "normálisan" villogott kéken a ledje, de aztán egyszer csak átváltott piros villogásra, és mellé szakaszosan sípoló hangot adott.

Ezt csinálta kb 20 másodpercig, aztán megint visszaállt a kék villogásra, és azóta is formázza, egyelőre nem jött elő megint a piros villogás.

Ez vajon mi lehet?

Hibás vagy elképzelhető, hogy az első formázás során ilyen megtörténhet?

Jó lenne tudni, mert ha hibás, nyilván cserélem azonnal.

jan. 1. 13:11
 1/10 A kérdező kommentje:

azóta még 2x megcsinálta ezt, de csak 2-3 secig volt piros.

elképzelhető, hogy ilyenkor belefut olyan szektorba, amit kijavít? vagy mi lehet ez?

jan. 1. 13:19
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha pirosan villog, rázkódás éri.

Ha folyamatosan pirosan világít, akkor vinyóhiba.

[link]

forrás: [link]

jan. 1. 15:34
 3/10 A kérdező kommentje:

azóüta próbáltam tesztelni, és végig egy helyen van, rázkódás nem éri.

a pontos hibajelenség: pl másol kb 120Gb-ig, addig minden rendben, ott átvált piros villogásba, és leáll amásolás, lefagy az egész. közben hozzá se ér senki, egy fix helyen van.

jan. 1. 18:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Jó lenne feltelepíteni a Hard Disk Sentinel programot hogy megtudd a HDD állapotát, amúgy én az ingadozó áramellátásra gyanakszom, ezek a külső tárolók erre érzékenyek.
jan. 1. 18:36
 5/10 A kérdező kommentje:

oké köszi, megpróbálom akkor azzal, csak az a fura, hogy mindig ott akad el. azaz kb 120GB-nál, addig meg minden oké.

és az áramellátást hogy tudom jobbá tenni? hát ugye ehhez máshogy nem tudok adni pluszba, csak az van, amit kap az usb-n.

csak ha ilyen gondok vannak, akkor tönkre is vághatta már magát az egész winyó, nem? vagy mit lehet tenni vele?

jan. 1. 18:51
 6/10 A kérdező kommentje:

érdekes dolgot tapasztalaok, valami nagyon nem stimmel:

ha "telemásolom", azaz ameddig engedi, akkor utána átvált pirosba és kész. és azt írja, hogy a teljes terület 69GB. ez meg hogy?

de ha formázom újra, akkor felismeri és 1,81 TB-ot ír teljes méretnek.

Van ötletred, mi lehet ez vagy jobb, ha visszamegy az eladónak?

Vagy nem tudom, elképzelhető, hogy ez az ADATA nem a legjobb minőség?

jan. 1. 18:58
 7/10 anonim ***** válasza:

A lényeg a garancia, ameddig van és hogy a személyes adatok be vesszenek el. Ezért nem érdemes nagy kapacitású adattárolót használni, a 2TB határeset.

Néha nálam is figurázik és hangot is kiad (ilyenkor más USB portba dugom) de a teszt szerint hibátlan. Ha lehet inkább USB 3.x-as portot használj mert stabilabb.

Egy ideig ne írj rá fontosabb adatot, figyeld hogy viselkedik + Santinel és ne menj ki a garanciából. Ha gyári hibás, ami el akar romlani az elején elromlik.

jan. 1. 19:10
 8/10 A kérdező kommentje:

oké, de az a helyzet, hogy most is usb 3-asban van és mégis ...

na meglátjuk, még bőven benne vagyok. váltogattam a 3 usb aljzat között, de mindegyikben ezt csinálja.

csak ilyennel még nem volt szerencsém, pedig több van már. igaz, az eddigiek western digital.

jan. 1. 19:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Sajnos bármilyen márkával előfordul. Én is jártam meg Western Digital-al de szerencsére garanciás volt és visszaadták az árát.

Én visszavinném mindazok után amiket tapasztalsz.. (#4, #7 voltam)

jan. 1. 19:17
 10/10 A kérdező kommentje:
oksa, kösz!
jan. 1. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!