Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért történhet fps drop, és...

Miért történhet fps drop, és szaggatott játékmenet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Annyi Probléma adódott nálam, hogy egy

Rx 570 4gb

Fx 8320

16gb ddr3 ram

Configban, fps droppok kezdtek el megjelenni.

Először csak 20-30 de fél év elteltével már akár 100-120 fps csökkenés is megtörténik.

Volt szerelőnél a gép, és ők csak annyit mondtak hogy vga probléma, de én nemhinném hogy ez a probléma.

Túl melegedés kizárva, már lemonitoroztam és nem volt probléma

Alaplap hibára gyanakszom, de ebben sem vagyok biztos. Sajnos az alaplap nevére nem emlékszem csak arra hogy gigabyte és hogy kék színű ha ez segít. :D

Tudom hogy nem mai gyártmány a gép, és érdemes lenne az upgrade, de nehéz úgy a fejlesztés, hogy nemtudom mi a probléma.

2020. júl. 4. 10:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Első körben nézd meg, mennyi a proci hőfoka terhelés mellett. Itt a nyár.
2020. júl. 4. 11:20
 2/7 CspCsj ***** válasza:
100%

- Mekkora volt a legmagasabb hőmérséklet, amit láttál? (65°C körül már előfordulhat sebességcsökkentés/throttling)

- Processzor órajelét is monitorozd, hogy visszaveszi-e. (Afterburner)

- Tápegységed pontosan milyen?

- Alaplap pontos modellszámát pl. Speccy, HWiNFO, AIDA64 stb. programokkal kiolvashatod, vagy talán kiírja a Start menü > egyből írd: msinfo32 > Enter billentyű > Rendszermodell vagy Alaplaptermék mezőben.

2020. júl. 4. 11:44
 3/7 CspCsj ***** válasza:

Javítom:

(65°C körül már előfordulhat sebességcsökkentés/throttling ennél a szériánál - inkább a gyengébb alaplapok VRM-jének melegedése miatt)

2020. júl. 4. 11:48
 4/7 A kérdező kommentje:

Alaplap: gigabyte ga-970a-ud3

Közben újrtelepítettem a gépet, és javult a helyzet, ritkább lett az fps csökkenés, de sajnos nem múlt el.

Most fogok még egy Windows és egy videókártya frissítést is lefuttatni, gondolom az sem árt majd neki, illetve a legmagasabb hőre sajnos nem emlékszem de kB 60-70% volt,lehetséges hogy túl melegedni? (télen is csinálta már)

2020. júl. 4. 14:48
 5/7 CspCsj ***** válasza:

Ha 70°C alatt volt a CPU hőmérséklet, akkor szerintem is inkább az alaplap zavarhat be, bár elég masszív darabnak látom.

Monitorozd a magok órajeleit is (CPU clock), hogy fps eséskor ugrál-e vagy stabil.

A tápegység milyen?

Sajnos ha nem átlátszó a ház oldala, akkor le kell venni, hogy láss valami infót a matricáján.

Egyébként a gyári processzor hűtőt használod?

Így néz ki: [link]

2020. júl. 4. 22:14
 6/7 A kérdező kommentje:

A tápegységet nemtudom milyen, majd szétszedem és megnézem, viszont szervízben mondták hogy áram ellátás és a táp az jó, nem lehet vele gond, gondolom megnézték műszerrel. (remélem)

Nem a gyári hűtőt használom hanem kaptam egyet egy barátomtól és azt, annak a nevét sem tudom... Nehéz lesz így bármit is csinálni :/

Nagyon szokott fűteni a gép, és általában csak a gép teteje melegszik nagyon, ahol a processzor van. Az oldala illetve az alja a gépnek hideg, langyos.

Esetleg próbáljak meg töredezett mentesítést lefuttatni? vagy azon gondolkodtam hogy lehet valahol rosszul illeszkedik egy sata kábel.

2020. júl. 5. 09:20
 7/7 anonim válasza:
100%
Nálam hasonló a szitu csak egy idő után csinálta ezt, újra pasztázás portalanítás megoldotta a problémát. Ezeknél ha elér egy bizonyos hőfokot lecsökkenti a teljesítményt és droppok keletkeznek.
2022. márc. 21. 04:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!