Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi az a Cross Fire? Hogyan...

Mi az a Cross Fire? Hogyan kell használni? Mi kell hozzá? Szájbarágósan ha kérhetem.

Figyelt kérdés

Van egy Asus EAH4850 videokártyám és adtak mellé egy Cross Fire kábelt, vagy valami ilyesmit.

Ezzel összetudok kötni egy másik ugyanilyennel?

Nem nagyon értem...

2010. nov. 7. 11:12
 1/2 anonim ***** válasza:
96%

Nos tehát...

Az ATi Crossfire segítségével a megfelelő alaplapban (ez rendelkezik legalább kettő PCI-E 16x foglalattal és támogatja a Crossfire-t) kettő (vagy akár 3) ugyan olyan videókártyát köthetsz össze a Crossfire híddal a nagyobb teljesítmény érdekében. (A te esetedben kéne még egy Radeon HD4850)

Persze ez így elég jól hangzik, de azért nem ilyen egyszerű. Ha melléteszel még egy videókártyád, nagyban nő a gép energiaszükséglete is és a tápegységedtől függően szükség lehet egy nagyobb teljesítményű darabra!

Ezen felül nem minden játékban tudod kihasználni a Crossfire nyújtotta lehetőségeket, csak azoknál, amikhez az AMD biztosít crossfire profilokat. (ha jól tudom)

Ezek mellett persze ott az az előnye is, hogy megduplázódnak a csatlakozóid, így még több monitort köthetsz a gépre.

Muszáj hozzátennem, hogy még egy videókártya nem jelent automatikus teljesítményduplázódást! Sokkal gyorsabb lesz, de azért nem 100%-os a gyorsulás.

Mindezek mellett, ha az alaplapod és tápod megvan hozzá,

(550W - 600W táp de MINŐSÉGI) akkor elég olcsón szerezhetsz manapság egy HD4850-et és így minimális ráfordítással növelheted a géped teljesítményét. Ha viszont másik alaplap és táp is kéne hozzá, akkor jobban kijössz, ha veszel inkább egy újabb videókártyát.

2010. nov. 7. 11:35
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, nagyon szépen leírtad. Köszi

Ment is a jópont...

2010. nov. 7. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!