Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért akadnak a régebbi...

Pillowtalk2216 kérdése:

Miért akadnak a régebbi játékok ezen a gépen?

Figyelt kérdés

Helló van egy régebbi gépem. Itt vannak a Speckók..

Alaplap: Gigabyte B450M-H

Processzor: AMD Ryzen 5 1600AF 6 core 12 thread 3200Ghz

Ram: Corsair/G.Skill 2x16 modul 32Gb 3000 Mhz

Grafika: Gigabyte RX 5600XT 6GB GDDR5

SSD/HDD: Samsung 750Evo 128GB - ADATA Ultimate SU750 256 GB - WDC WD500GB

Tápegység: Zalman ZM600GSII 600w

Arról volna szó, hogy van benne pár játék pl: EAFC25 probléma mentesen 60+FPS Red Dead Redemption 2 közép-magas(VULKAN nélkül) beállításokkal 60FPS GTA 5 stb.. Futnak szépen, de a lényeg az, hogy az L.A Noire (2011) aminek a gépigénye sokkal alacsonyabb mint amilyen gépem van. Vagy van még a Batman: Arkham Origins (2013) ezek akadnak, de nem értem miért a Detroit: Become Human is akad, pedig csak 1920x1080-es felbontáson játszok.. A játékok meg vannak vásárolva Steamon nem törtek...

Valaki tudna mondani valamit erre, mert nem értem...

dec. 29. 18:50
 1/6 anonim ***** válasza:
LEhet, hogy a régebbi directX 9-es játékokhoz nem megfelelő drivered van vagy a driverből kimaradt ezek támogatása vagy az OS nem nagyon tud mit kezdeni velük.
dec. 29. 18:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Az meg lehet :( Pont most frissul az AMD Software: Adrenalin Edition 24.12.1-re Azt elfelejtettem írni, hogy Windows 11 pro van a gépen feltelepítve-
dec. 29. 18:59
 3/6 anonim ***** válasza:

A régi DX API-k szoftveresen emuláltak. Ez azt jelenti, hogy sokkal erősebb hardver kell nekik, mint eredetileg. Annyira, hogy nekem egy sima 2D DDRAW játék is beszaggat, amikor sok sprite kerül a képernyőre, miközben P4-en játszottam vele anno.

A megoldás, hogy korabeli hardveren és operációs rendszeren kell futtatni. Lehet próbálkozni mindenféle woodoo varázslattal, vannak ilyenek, amik átfordítják az API hívásokat a modern verzióra... De mi is ez? Kvázi szoftveres emuláció, mert egy szoftver van a játék és a DX API között, azaz majdnem ugyanott vagy mint a gyári megoldással. Egyedül a korabeli hardver és operációs rendszer fog rendes játékélményt nyújtani.

dec. 29. 19:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Phuu Hát elég bonyolultnak tünik. Sajnos nincs másik gépem és nem szeretném vissza rakni a régi OP rendeszereket.. Hát akkor A játék élményből majd elvesz az, hogy nem nagyon magas beállításokkal játszunk majd hanem középen vagy alacsonyan..

A fiamnak 6 éves szeretném meg mutatni, hogy én mikkel játszottam még annó amikor ő nem volt még.. Ezeket együtt toljuk majd ki...Ám köszönöm a válaszod... És az #1 nek is..

dec. 29. 19:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én direkt tartok egy régi gépet erre a célra. Egy irodában selejtezték le, kemény 1000 Ft-ért adták, csak egy HDD-t kellett beletenni. Igen, azt. Bár ezen már pont van SATA 1-es port (2006-os BIOS van a lapon), így bele lehetne tenni SSD-t is, de az úgy nem poén... A HDD adja vissza a korhű élményt. Rátettem egy Windows XP-t, amit még anno az egyetem adott ingyen (fél évvel a Win 7 megjelenése előtt jártunk akkor), telefonos aktiválással simán beaktiválódott, csak rá kell guglizni az aktuális telefonszámra, mert az megváltozott, amit kiír nem jó. Aztán bepattintottam a 20 éves CD lemezeket, olyan szépen mennek hogy csak lesek. A modern gépembe (abban is van optikai meghajtó) hiába teszem be, a telepítő még működik, fel is teszi a játékot, de elindulni már nem indul, se kép se hang.
dec. 29. 21:33
 6/6 A kérdező kommentje:

Még meg vannak a régi játék cd-id? Úristen és már kincsek...

Ezt nagyon nosztalgikus volt végig olvasni.. Ám nem rossz ötlet, mert "fillérekért" lehet szerezni egy régi gépet ha találsz.. Lehet össze rakok a fiammal egy régig buildet amin mondjuk 2000-2013-ig elfutnak a játékok és akkor nyomjuk neki..

Köszönöm szépen a válaszod..

Boldog újévet mindenkinek...

tegnapelőtt 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!