Ingyenes Vga memória tesztelő program?
nVidia: MODS/MATS
AMD: nincs, de az nvidiás használható asszem rx500 szériáig.
Bootoláskor kell betölteni, és parancskódokkal kell elindítani? Valami.ilyesmi, sosem használtam... Kifejezetten VRAM diagnosztikai program, átvizsgál minden memóriacellát. Konkrétan az nvidia saját belső programja.
1-2 által linkeltek azok benchmark programok. Nem jelzik, ha hibás valami, kivéve, ha észre nem veszed a hibásan renderelt képen, de akkor se tudhatod mi pontosan a probléma.
Mit jelent ha hibásnak jelez egy vram chipet? Ha többszöri futtatásra is ugyanaz jön ki, akkor lehet az a vram chip meghibásodott, de lehet probléma a gpu-ban vagy a gpu-vram chip közti adatkapcsolatban.
Leírom részleteibe a gondomat, kérem szépen aki ért hozzá tanácsoljon ez ügyben: Volt egy efféle kérdésem régebben, mert a crome ezt csinálta:
Azt tanácsolták, hogy ha a crome böngészőn belül pixelesedik stb. akkor állítsam át a idézem: "az alapértelmezett API-t mondjuk OpenGL-re".... írták, hogy ha csak a böngésző csinálja, akkor OpenGl... Ha nem csak az, akkor a vga memória hibás. Akkor nem csinálta a gép, csak a böngésző. átállítottam, és megoldódott.
Most ujra tettem a windowst 11, (24h2 frissítéssel), a legujabb nvidia driverrel, és most már az asztal is csinálja:
Ennél pl. volt, hogy sokkal jobban is, ált. ha game közben kilépek az asztalra, akkor látható.
Ezért kértem egy vga memória tesztelő progit, mert az Aida64 vga stressz teszt nem mutat ki semmit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!