Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tp link AX50 ha nem dhcp...

Enter Ferenc kérdése:

Tp link AX50 ha nem dhcp használva lép fel egy wifi eszköz akkor hol látom a routeren?

Figyelt kérdés

#router #hálózatismeret #tplink archer AX50
dec. 20. 12:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Itt nem/sem látod? Az admin felületre lépésnél nincs ott olyan, hogy? :

Network Map -> Clients

dec. 20. 12:59
 2/4 A kérdező kommentje:

nehéz lesz ha csak találgatunk, de én már mindenűt megnéztem, ezért el tudom képzelni hogy a webes felületén nem is lehet megnézni.

egyébként magyar a webes felület.

a vezeték nélküli, kliensek között nincs felsorolva.

csak az ami dhcp kliensként kérte és kapta a hálózati paramétereit.

ugyan így ami még érdekesebb hogy még az arp listában sincsenek. pedig garantáltan használok két olyan kütyüt, aminek fix ip kellett beállítanom.

és kiválóan mennek elérhetőek.

Csak ez elég gáz biztonság ügyileg. hogy ha netán valaki megtudja a wifi jelszavamat és fel lép, és nem dhcp vel akkor én azt a routeren nem is látom. így értesítést se küld a telefonomra, (mert ennek a routernak van ilyen szolgáltatása), és csak úgy veszem észre ha mondjuk, egy ip scannert futtatok.

dec. 20. 13:33
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

2. kép ott van hogy néz ki.

Amúgy a fix IP beállításra más mód is van mármint, ha csak az a fontos, hogy mindig ugyanaz az IP-legyen.

MAC address alapján a router mindig ugyanazt az IP-t hozzá tudja rendelni az ezköszhöz.

dec. 21. 08:36
 4/4 A kérdező kommentje:

igen hát nekem nem pont ez a tipus van, de ha akár csak ezeket elöbb tudom akkor nem veszek ilyen routert.

A lényeg hogy ne én próbálajak más módszert, hanem mennyen ahogy kell, egy jóval régebbi (ős dlink router) is tudja azt hogy ha bárki, bárhogy csatlakozik, nem tud úgy hogy az ne jelenjen meg, mint eszköz. Vagyis megbízható.

egyébként a mai időkben ahol a mac cím is egy szoftveressen cserélhető, vagy automatikussan cserélődő, nem egy tuti dolog arra építeni.

Már nem is értem hogyan lehet egy ezközt azonosítani, már mint hogy az ugyan az vagy csak a mac címe ugyan az, stb....

A lényeg hogy a router, nem jelzi, mert nem is azt a listát teszi ki, ami a rádióján, kommonikáll, hanem azt ami dhcp vel kért és kapott valamit.

dec. 21. 16:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!