Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egyszerű IDE-SATA átalakítót...

Egyszerű IDE-SATA átalakítót keresek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Olyan egyszerű IDE-SATA átalakítót keresek, amely csak egyetlen részből áll és kicsi.

Olyat láttam pár éve, amely olyan volt mint egy IDE kábel vége, egyik oldalán az IDE csatlakozó, rányomtam a winchesterre, másik oldalán pedig a SATA tápkábel-csatlakozó és a SATA áramos csatlakozó.

Pár éve párszáz vorint volt, most hogy rákeresek webshop-ban ilyen átalakítókra, találok mindenfélét: "IDE-SATA USB", "IDE-SATA kétirányú" stb és nagyon drágákat találok.

Nekem csak olyan kellene, mint amilyet írtam, akár Ali Express oldalról, akár magyar webshopból.

Tudtok ilyeneket linkelni?

dec. 18. 15:23
 1/5 P.O.C. ***** válasza:

Nem ezt keresed?

[link]

Egyébként korszerű alaplappal ezeket se tudod használni, csak azokkal amik támogatják SATA -n keresztül is az IDE módot.

Legjobb lenne valami USB átalakítót keresned.

dec. 18. 15:49
 2/5 A kérdező kommentje:

De, lehet, hogy ez az, bár amit én évekkel ezelőtt láttam, az csak úgy nézett ki mint egy IDE kábelvég, az tetszett benne, csak sajnos akkor nem vettem meg.

Azt tervezem, hogy 2,5/3,5 SATA-USB kábelre rátolnám a SATA csatlakozót, a másik oldalát pedig az IDE HDD-re.

Mivel USB átalakítón keresztül menne, gondolom így probléma nélkül látná az IDE HDD-t.

dec. 18. 15:57
 3/5 P.O.C. ***** válasza:

Ennek így semmi értelme nincs, fölöslegesen túlbonyolítod. Van közvetlen IDE-USB átalakító is.

[link]

dec. 18. 16:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Azt gondoltam olcsón jövök ki és kompatibilis is lesz ha "konverter-adaptert" veszek, rátolom a SATA-USB kábelre.

Persze lehet hogy butaság és nem szerencsés ilyet csinálni.

dec. 18. 16:59
 5/5 P.O.C. ***** válasza:
Nem hiszem hogy sokat nyersz vele árban, főleg ha nem is működik, mert akkor az olcsóbb lesz hirtelen a drágább.
dec. 18. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!