Ez az AMD FreeSync pontosan miként működik??
Hali!
1 hónapja új gépem van ami egy RX 7800 XT amit egy Ryzen 5 9600X hajt meg.
Problémám az lenne, hogy a fejlesztés most érkezett el abba a szakaszba hogy a öregecske 24 colos monitoromat is cserélem, mert 60 Hz-et tud
Na és itt következik az a dolog amiben nagyon vakon vagyok.
Azt tudom hogy a V-Sync az a monitor Hz számához korlátozza vissza az fps-t tehát mindenhol 60-ra esetemben.
Monitorokat ahogy nézegetem, látom hogy megjelentek újabb technológiák a kép szakadozás kiküszöbölésére
Ennél a FreeSync annyi jön át, hogy a Monitor Hz számát szabályozza az éppen aktuális fps-emhez ( persze ha van annyi kapacitás a monitorban)
Láttam itt 240 sőt Asusnál 280 Hz-es monitort is, de azért vannak címek amik bőven a közelébe sem érnek a 240 fps-nek. Játszom War Thunderral ami 500 fps fölött van és játszom Cyberpunkot is meg manapság Stalker 2-őt ami frame generátorral 140-180 fps-t lök ki magából.
Olyan esetben amikor nem érem el a monitor Hz számát fps-ben akkor egyáltalán kell kapcsolni FreeSync-t?
Ha viszont kisebb gépigényű játéknál mondjuk egy 180 Hz-es monitor esetén, vissza fogja a FreeSync korlátozni a kártya teljesítményét 180 fps-ig mint a V-Sync?
Bocsi ha hosszú lett, de nem nagyon találtam ilyen jellegű kérdésekre választ a google-ban sem.
Köszi előre is

Csak egy példa: A freesync nem fix fps-re korlátoz hanem egy -tól-ig határon mozog. Minden freesync-es monitornál meg van adva,hogy mondjuk 80Hz-240Hz-ig dolgozik a freesync. Tehát ha a kártyád fps száma beleesik ebbe az értékbe,akkor ott fog működni. Alatta-fölötte nem.
De szerintem ahogy írtad egy 180Hz-es monitornál nem, hinném,hogy a 180 fps ne lenne elég mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!