Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez az AMD FreeSync pontosan...

Ez az AMD FreeSync pontosan miként működik??

Figyelt kérdés

Hali!

1 hónapja új gépem van ami egy RX 7800 XT amit egy Ryzen 5 9600X hajt meg.

Problémám az lenne, hogy a fejlesztés most érkezett el abba a szakaszba hogy a öregecske 24 colos monitoromat is cserélem, mert 60 Hz-et tud

Na és itt következik az a dolog amiben nagyon vakon vagyok.

Azt tudom hogy a V-Sync az a monitor Hz számához korlátozza vissza az fps-t tehát mindenhol 60-ra esetemben.

Monitorokat ahogy nézegetem, látom hogy megjelentek újabb technológiák a kép szakadozás kiküszöbölésére

Ennél a FreeSync annyi jön át, hogy a Monitor Hz számát szabályozza az éppen aktuális fps-emhez ( persze ha van annyi kapacitás a monitorban)

Láttam itt 240 sőt Asusnál 280 Hz-es monitort is, de azért vannak címek amik bőven a közelébe sem érnek a 240 fps-nek. Játszom War Thunderral ami 500 fps fölött van és játszom Cyberpunkot is meg manapság Stalker 2-őt ami frame generátorral 140-180 fps-t lök ki magából.

Olyan esetben amikor nem érem el a monitor Hz számát fps-ben akkor egyáltalán kell kapcsolni FreeSync-t?

Ha viszont kisebb gépigényű játéknál mondjuk egy 180 Hz-es monitor esetén, vissza fogja a FreeSync korlátozni a kártya teljesítményét 180 fps-ig mint a V-Sync?

Bocsi ha hosszú lett, de nem nagyon találtam ilyen jellegű kérdésekre választ a google-ban sem.

Köszi előre is

dec. 13. 01:40
 1/1 anonim ***** válasza:

Csak egy példa: A freesync nem fix fps-re korlátoz hanem egy -tól-ig határon mozog. Minden freesync-es monitornál meg van adva,hogy mondjuk 80Hz-240Hz-ig dolgozik a freesync. Tehát ha a kártyád fps száma beleesik ebbe az értékbe,akkor ott fog működni. Alatta-fölötte nem.

De szerintem ahogy írtad egy 180Hz-es monitornál nem, hinném,hogy a 180 fps ne lenne elég mindenre.

dec. 13. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!