Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Aki ért a gépekhez, monitorokh...

Aki ért a gépekhez, monitorokhoz playstationökhöz, kérhetem a segítségeteket?

Figyelt kérdés

Először is a monitorhoz szeretném kikérni a véleményetek. (Most árakkal ne foglalkozzatok, hogy drágább, vagy olcsóbb, hanem hogy mi a legjobb szerintetek ezekhez) Elsősorban videójátékokkal szeretnék játszani főként arra kellene. ( történet orientált játékokkal főleg pl. Detroit become human, beyond two souls stb. ), de persze akkor már sorzatozásra, + írásra a worldben , meg könyveket is szoktam. Meg képek, videók tatolására. Nagyjából ezek a fő dolgok, hogy jó minőségű legyen a kép. Utána kérdezgettem már, de még annyira nem vagyok képben a témával úgyhogy nézzétek el, ha hülyeségeket beszélek néhol:d következő kérdésem, hogy milyen billentyűzet kéne? Egyáltalán milyen a jó billentyűzet? Honnan tudom, hogy minőségi? Vagy az, hogy milyen a billentyűzet az mindegy? És milyen egér kéne? Illetve a gépház? amit szeretnék, hogy gyors legyen, és sok tárhellyel, hogy pendriveról át tudjam tenni a dolgokat. És a leglényegesebb, hogy playstationből melyiket ajánljátok? És milyen konzolt hozzá? Mint emlílettem főként a történet orientált játékok iránt érdeklődöm. Érdemes megvárni inkább mire kijön a ps6? Tudjátok mikor fog kijönni, vagy mivel lesz jobb érdemes lesz e megvenni szerintetek? Illetve honnan tudom, hogy melyik játék melyikre elérhető? ( tudom, hogy rá van írva a játék tokjára, de gondolom nem csak arra ). Nyilvanvalóan azt a pst szeretném amire a legtöbb mostani játék elérhető,meg a leggyorsabb/legjobb minőségű. Köszönöm, ha valaki hozzáértő, akár 1-2 kérdésre szán időt, és felvilágosít a témábanxd

26/L

dec. 12. 00:27
A kérdező szavazást indított:
Playstation 5
Playstation 5 pro
Playstation 6
2 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Monitornál nagyon fontos szempont, hogy mekkora monitort szeretnél, egyet, kettőt, hármat, azok ugyanakkorák, vagy más méretűek, hogyan lesznek elhelyezkedve stb.

Én programozóként 2 monitort használok, ismerek olyat aki 3-at, vagy ultra széles + sima 27''-ost.

Ha kezdő gamer vagy, akkor jó kérdés a 60FPS elég e, vagy milyen frissítési rate-el akarsz dolgozni, mert ahhoz olyan monitor kell. Monitornál hertzben mérik (Hz), plusz van GSync és Freesync technológia ami képes az FPS-hez (Frame per second, Képkocka per másodperc) állítani a monitor frissítését.

Tehát a monitor választás nagyban függ ezektől:

- Mekkora monitort szeretnél

- Hány darabot

- Milyen felbontással

- Milyen frissítéssel

A billentyűzet egér kérdés sokszor már inkább sznobizmus, mivel egy 5000 forintos billentyűzet, egér is simán képes mindenre! Nekem nagyon sokáig 3-10 ezres egerem volt, de ha felbaxódok kicsit odacsapom aztán az nem tett jót nekik. Így is azért 1-3 évet kibírtak. Pár éve viszont vettem egy 25 ezres egeret 5 gombos, de a valódi oka ami miatt megtetszett az a lendkerekes görgője. Plusz ami még fontos szempont lehet később, ha könnyebb egereid voltak, akkor azt preferálhatod, vagy ha súlyosabb akkor azt. Komolyabb egerekhez még súlyokat is adnak és te tudod belőni melyik kényelmesebb a kezednek.

Az egérnél fontos paraméter az, hogy hány gombos (ugye ma már a görgő alap), nekem 5 gombos egerem van, viszont 3-at használok csak. A legtöbb gamer egérnél van DPI gomb is amivel az érzékenységét tudod állítani.

Billentyűzetnél ami extra szokott lenni az alapok mellett az a világítás, extra gombok, vagy néha macró gombok (te tudod felprogramozni az adott gombokat mit csináljanak). Aztán megnézheted youtubeon pl a mechanikus billentyűzetekről mit gondolsz. Általában hülyeség ennyire túlárazva megvenni, mivel csak hangosabbak és nem fogsz valódi előnyt élvezni. Ott főleg az érzékelésben észlelhetnél különbséget, de nem jelentős azért, inkább versenyszinten lövöldőzős, vagy stratégiai játékoknál.

Ha van erős géped, akkor nem annyira ajánlom a konzolt. Jó dolog a konzol olyan téren, hogy X évre fixen van egy hardvered, viszont abban ugye nem tudsz alkatrészeket cserélni és a játékok árazása sokszor drágább. Persze ott is van olyan előfizetés ami több játékhoz enged az adott időre hozzáférést, de valójában nem kapod meg a játékokat. (Igaz ebből volt egy elég nagy felháborodás más platformon is.)

Konzolt is úgy érdemes választani, hogy milyen játékokat szeretnél. Vannak olyan játékok amik direkt csak xbox/ps/nintendo platformon elérhetőek, máshol nem is tudsz velük játszani. Mára azért ritkábbak, de még mindig vannak.

Konzol vásárlásnál arra kell odafigyelned, hogy mit is kapsz a pénzedért! Lehet máshol ugyanazért a pénzért kapsz extra kontrollert, extra játékot stb. Szóval ilyen téren érdemes szétnézni és nem az elsőt berendelni. Érdemes még a tárhelyet is megnézni, hogy mekkora is van, HDD, vagy SSD és hasonló paraméterek. Persze, ha jó az internet sebességed, meg nem gyakran töltögetsz le, akkor is érdemes belegondolni mennyi játékot is szeretnél tárolni és mennyit eldobni, újra leszedni, ha kell.

dec. 12. 07:59
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem troll kérdés, akkor őszintén remélem, hogy nem húznak le brutálisan valamelyik boltban. 🐡
dec. 12. 09:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!