Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gamer laptop memória bővítése?

Gamer laptop memória bővítése?

Figyelt kérdés
Pár napja vettem egy gamer laptopot és hozzá csak 8 GB ramot adtak, a 8-as mellé egy 16 GB ramos kártyát szeretnék venni, hogy együtt 24 GB legyen a gépben, de egyik haverom azt állítja, hogy olyat nem lehet, ha 8 GB-os kártya van benne, akkor csak 8 GB kártyát tudok mellé venni, 16-ost nem, ez igaz?

ma 00:53
 1/3 anonim ***** válasza:
48%

Általában működik a kettő együtt, de csak single channel módban.

Ha a jelenlegi 8-as mellé egy (szinte) ugyanolyan 8-ast sikerül szerezni, akkor DualChannel módban is működnek, ami játékok esetében is előrelépés lenne.

A 8+16 akkor venném meg, ha később tervezném a 8-ast is lecserélni, hogy 2x16 legyen.

ma 05:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

"...de egyik haverom azt állítja, hogy olyat nem lehet, ha 8 GB-os kártya van benne..."

Lehet a 8GB-os mellé 16GB-osat is tenni. Így összesen lesz benne 24GB amiből 16GB Dual-channel-be fog működni. A fennmaradó 8GB pedig Single-chanel-be.

Az én laptopomon pl. 4GB van az alaplapra forrasztva és csak 1 memóriafoglalata van amibe tettem egy 16GB-osat. Az én esetemben 8GB megy Dual-channel-be a fennmaradó 12GB pedig Single-channel-be.

[link]

ma 08:13
 3/3 anonim ***** válasza:
48%

"lesz benne 24GB amiből 16GB Dual-channel-be fog működni. A fennmaradó 8GB pedig Single-chanel-be."

Feltéve, ha a memóriavezérlő támogat ilyen üzemmódot. Intelnél van( volt) flex-mode, viszont AMDnél szerintem nem volt.

ma 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!