Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lenne a legopcionálisabb...

Mi lenne a legopcionálisabb cpu-alaplap olcson?

Figyelt kérdés
Most alaplap-procira tervezek beruházni mert a mosatni ami benne van már jobb helyen lenne egy múzeumban (i5-750 meg valami msi alaplap). A kérdésem az lenne hogy használtan (olcsón) vannak e olyan cpu és alaplapok amik elég teljesítmént nyújtanak leginkább cs2, gtahoz. Mostanság a gépem rászokott a ki crashelésre elég fura módon és mielőtt még szétverném az egészet lecserélném benne a fentebb emlitetteket. (amd randeon rx 580 nitro 8gb gpu van a gepbe)

dec. 7. 21:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Legopcionálisabb? Az mit jelent?

Bár gondolom valszeg a „legoptimálisabb” szót akartad írni, ami megint értelmetlen lenne, mivel az optimális már kifejezi ezt önmagában is.

Esetedben ram-ot is kéne venni amúgy, kb B450 alaplap, ryzen 3600-5600 proci, 16-32GB RAM

dec. 7. 21:57
 2/10 anonim ***** válasza:
DDR4 RAM*
dec. 7. 21:57
 3/10 anonim ***** válasza:

Itt reagálnék. Ha most első gen intelen vagy, akkor az DDR3.

Ha elírtad, és valójában i5 7500 a procid a valami msi lap meleltt, akkor az lehet DDR4

Nézz rá hwinfo64-ben, küldd be az infótábla ablakot.

dec. 7. 22:13
 4/10 anonim ***** válasza:

Használtan vagy újonan amit #1 írt azaz arany középút.

Lapon/Ramon kicsi az okosság használtan egy új B450 olyan 25000-ért van 16GB DDR4 10000-ért van újba

Processzor az viszont használtba jobb áron van. 3600-at 18-20-ért árulnak és az 5600 is eljön 30 körül.

Olyan 50000 körül össze lehet mókolni egy jó fél gépet.

dec. 7. 22:16
 5/10 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezek közül válogass tetszés, keret szerint memóriából ilyen lapba kapásból ajánlott egyből a 2x16gb, hogy a 32gb meglegyen és nem rossz ha a dual channel is meg van rögtön. A Tray procikra meg alapból kell hűtőt tenned!

dec. 8. 01:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Pontosítanék/megerősitem a fentebb említetteket stb...I5 750 van a gépben illetve 16gb ram. Hogy ddr hányas arra nem jöttem rá legjobb emlékeim szerint ddr4-es(a ramra nincs ráírva). Az alaplapnak jobban utána néztem és a made in china feliratból msire következtettem abból is egy őskövület az n1996. Illetve a gput elírtam nem 580 hanem 570 de ez a helyzeten kötve hiszem hogy változtat. Köszönöm a linkeket illetve a segítségeteket. Ha bármi merült még fel a géppel kapcsolatban írjatok! Szép napot!
dec. 8. 10:00
 7/10 A kérdező kommentje:
#5 A belinkelt termékek közül ASRock A520M-HDV Alaplap, Raidmax AC902K proci hűtő illetve az amd ryzen 3 3100 jó párosítás lenne? Ha ezeket megvenném, összekókányolnám jó lenne cs2-höz pl?
dec. 8. 10:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Igen az úgy cs2-re elég lenne gta 5-höz is. Az I5 750 mellett viszont csak ddr3 ram lehet és AM4 Ryzen mellé ddr4 kell. Tehát ddr3 ramot nem tudsz venni, tehát muszáj lesz venned. De olcsó már 32gb is van 20k-be újonnan használtan talán már olcsóbban is. Ha viszont megjelenik a gta 6 na oda biztos fog kellene pl kapásból 32gb ram, az RX 580 sem biztos, hogy elég lesz a proci biztos de ott már az R5 4500 plusz magjaival lesz ajánlott szerintem. De a Gta 6 megjelenés még úgyis leghamarabb egy év. És azt sem lehet tudni utána pc-re mikor jön ki.

Addig jó lesz az általam linkelt konfig, de lehetőleg 32gb rammal párosítva. Vagy vehetsz kezdésnek 16-ot de akkor rakhatod single channelbe vagy olyan lapot kell venned ami 4 ram foglalatos és akkor 16-ot is tehetsz dual channelbe, bár annyira nem fog számítani RX 580 mellett meg simgle channel esetén is bőven a gpu fog limitálni. 5 ezerrel drágábban van ASrock B450M Pro4 R2.0 vagy Gigabyte A520M DS3H V2. De megérheti mert mindkettő lap eleve azon kívűl is sokkal jobb mint a HDV. A B450M kicsit jobb, de oda lehet, hogy fog kelleni bios frissítés szóval ha nem vagy biztos magadban A520 vagy B550-et vegyél utóbbi lenne igazán jó de még a HDV is 28-tól indul és hasonló mint az A520M variánsa csak pci-e 4.0 támogatás meg valamivel jobb vrm ami talán a mostanában megjelenő új kártya szériánál számíthat de egy 580-tól az RTX 2060/3050 vagy RX 6600 is jóval jobbak már.

dec. 8. 11:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó jól leírt mindent nagyjából amit én írtam volna, az általa linkelt cuccok jók lesznek. Ám ha nem probléma a használt vásárlás akkor 15-25K között lehet találni R5 3600(X) procit vagy akár elvétve 4500, 5500-at. 15-20 között is néha előfordulnak. De hamar lecsapnak rájuk. Vagy 1600-2600 fixen van ami van olyan gyors mint a 3100. De akkor már a win 11 támogatás miatt a 2600 legyen. De ezek mellé B450 lapot ajánlott venni, A520 nem mindenesetben kompatibilis vissza felé. De a Ryzen 3 3100 is elég kezdésnek annyi, hogy ebbe 2x ccd-n belül található meg a négy mag nem egyen belül mint a 4100, 3300X. Tehát az avg fps alacsonyabb lesz mint ezeknél a négy magosoknál de minimumba nem befolyásol sokat. Ettől még az RX 580 mellé bőven elég a 3100 is.
dec. 8. 11:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Használtan 20 ezer a ryzen 3600, gyári hűtővel. Tökéletes. Nem érdemes ennél gyengébbet nézni.

A520-at nem választanám, inkább B450 a 4 ram slot miatt, és akkor kezdésnek elég a 2x8GB DDR4 RAM 3200mhz+

Ilyen hwinfo64 kép kellene, és akkor minden tiszta lenne:

[link]

De amúgy kell új ram is, ez 100% innentől a proci miatt, nem kompatibilis egyik újabb javasolható platform se a mostaniddal.

dec. 8. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!