Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ajánlanátok valami jó 3D-s...

Ajánlanátok valami jó 3D-s nyomtatót?

Figyelt kérdés

Férjemnek lenne karácsonyra. Néztem Youtube videókat is, de mindre volt panasz pl. lötyög gyárilag, síkokat húz, rossza a programja amit mellékelnek.

Most akkor mégis milyen vegyen az ember? És milyen műanyag tekercset vegyek?

dec. 5. 17:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Első? Vagy, mi a terv? Vegyétek meg amit szeretne és van is rá pénz, ezt nem lehet így megválaszolni. A 3D nyomtatás az egy komoly és mondhatni kemény út, sok tanulással, hibázással.
dec. 5. 17:42
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen első.

Creality Ender V3 (minden utótag nélkül) ajánlották (többi lötyög pl), másik pedig Bambu Lab A1 mini lenne, kezdőknek hogy nagyszerű, ettől könnyebb 4 színű nyomtatóval még nem találkoztak (pasi a Youtube videóban). Rezgés ellenes vagy mi, kamerával felszerelve.

Ennyire jutottam. Programjaihoz meg én nem értek melyiknek lenne jobb.

dec. 5. 18:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha az ár a legfontosabb: Az Ender 3 jobb választás, hiszen olcsóbb és remek belépő szintű gép, amit később fejleszthetsz.

Ha többszínű és modern funkcionalitást keresel: A Bambu Lab A1 Mini messze felülmúlja az Ender 3-at a kényelmi és minőségi funkcióival, különösen kezdők számára.

Ha valami a kettő között van az árban és funkcióban, a Creality Ender 3 S1 Pro vagy a Prusa MINI+ is jó választás lehet. Ezek pontosabbak és több extrát kínálnak, mint az Ender 3 alapváltozat, de olcsóbbak a Bambu Lab gépeknél.

dec. 5. 21:43
 4/6 anonim ***** válasza:
54%
valami olcsót, úgyse fogja használni
dec. 6. 18:01
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi hármas, Bambu Lab A1 Minit rendeltem tegnap este. Agyba-főbe dicsérik mindenhol. Vettem hozzá 4 tekercs lamilt is, vagy minek nevezik... :D

4-es, szerintem mint grafikus nagyon kifogja használni, már csak ha hobbi szinten is. Házakat tervez 3D-ben, szerintem kis dolgokat műanyagból megtervezni nem lesz gond neki. Mindig emlegeti hogy majd egyszer vesz ha olcsóbb lesz... Most rendesen meglepem.

dec. 7. 10:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Csatlakozzon sok csoporthoz meg olvasson sokat, kelleni fog. Más a 3D tervezés meg annak a nyomtatása, maximum könnyebben meg fogja érteni a beállításokat meg nem kell 0-ról Blendert vagy akármit megérteni.

failed 3d printing -re rákeresve és képek, csodálatos szürreális alkotások tudnak létrejönni. :D

Szép hobbi, akár kisebb bevételi forrás tud lenni, csak ugye sokan szeretnének akármiből is pénzt látni, ami éppen jól fut, aztán a laikus random ember rátalál a 3D nyomtatásra, na de jó. Aha, aztán szépen rájön, hogy ez nem úgy néz ki, hogy a kész fájlt tökéletesen kinyomtatja a cucc.

De igen, összességében elmondható, hogy aki akár hobbi szinten is kicsit pepecselt valamilyen 3D programmal, nekik könnyebb, mint bárki másnak. Még a sima grafikus (pixel, vektor) sem fog csak úgy elkezdeni nyomtatgatni, mert tök mást tanult.

dec. 7. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!