Ajánlanátok valami jó 3D-s nyomtatót?
Férjemnek lenne karácsonyra. Néztem Youtube videókat is, de mindre volt panasz pl. lötyög gyárilag, síkokat húz, rossza a programja amit mellékelnek.
Most akkor mégis milyen vegyen az ember? És milyen műanyag tekercset vegyek?
Igen első.
Creality Ender V3 (minden utótag nélkül) ajánlották (többi lötyög pl), másik pedig Bambu Lab A1 mini lenne, kezdőknek hogy nagyszerű, ettől könnyebb 4 színű nyomtatóval még nem találkoztak (pasi a Youtube videóban). Rezgés ellenes vagy mi, kamerával felszerelve.
Ennyire jutottam. Programjaihoz meg én nem értek melyiknek lenne jobb.
Ha az ár a legfontosabb: Az Ender 3 jobb választás, hiszen olcsóbb és remek belépő szintű gép, amit később fejleszthetsz.
Ha többszínű és modern funkcionalitást keresel: A Bambu Lab A1 Mini messze felülmúlja az Ender 3-at a kényelmi és minőségi funkcióival, különösen kezdők számára.
Ha valami a kettő között van az árban és funkcióban, a Creality Ender 3 S1 Pro vagy a Prusa MINI+ is jó választás lehet. Ezek pontosabbak és több extrát kínálnak, mint az Ender 3 alapváltozat, de olcsóbbak a Bambu Lab gépeknél.
Köszi hármas, Bambu Lab A1 Minit rendeltem tegnap este. Agyba-főbe dicsérik mindenhol. Vettem hozzá 4 tekercs lamilt is, vagy minek nevezik... :D
4-es, szerintem mint grafikus nagyon kifogja használni, már csak ha hobbi szinten is. Házakat tervez 3D-ben, szerintem kis dolgokat műanyagból megtervezni nem lesz gond neki. Mindig emlegeti hogy majd egyszer vesz ha olcsóbb lesz... Most rendesen meglepem.
Csatlakozzon sok csoporthoz meg olvasson sokat, kelleni fog. Más a 3D tervezés meg annak a nyomtatása, maximum könnyebben meg fogja érteni a beállításokat meg nem kell 0-ról Blendert vagy akármit megérteni.
failed 3d printing -re rákeresve és képek, csodálatos szürreális alkotások tudnak létrejönni. :D
Szép hobbi, akár kisebb bevételi forrás tud lenni, csak ugye sokan szeretnének akármiből is pénzt látni, ami éppen jól fut, aztán a laikus random ember rátalál a 3D nyomtatásra, na de jó. Aha, aztán szépen rájön, hogy ez nem úgy néz ki, hogy a kész fájlt tökéletesen kinyomtatja a cucc.
De igen, összességében elmondható, hogy aki akár hobbi szinten is kicsit pepecselt valamilyen 3D programmal, nekik könnyebb, mint bárki másnak. Még a sima grafikus (pixel, vektor) sem fog csak úgy elkezdeni nyomtatgatni, mert tök mást tanult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!