Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Honnan tudom meg, hogy a...

Lacidd23 kérdése:

Honnan tudom meg, hogy a számítógépemnek van-e SDS-e, vagy csak egyszerű HDD-je, illetve mennyi a RAM-ja? Megnéztem a Rendszeradatok névjegyében, de ott ezek az adatok nincsenek feltüntetve. Tisztelettel, Laci :)

Figyelt kérdés

dec. 5. 09:32
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
Eszközkezelő, ott látod a merevlemezeket, ssd-t. A rendszeradatokban is ott van pedig minden. Megnyitom és rögtön kiszúrja a szemem a memória. Nekem angol a Windows, de komponens (?) tárhely (?), lemezek ott van hogy pontosan mik vannak, nekem a model nevű sorban. De ugyanezt meg tudod nézni a feladatkezelőben is. Ctrl Alt Del és feladatkezelő, majd a teljesítmény tab alatt ott látod a memóriát, meg a lemezeket. Végig kattintgatod őket és a jobb felső sarokban mutatnia kell a pontos modellt ami van.
dec. 5. 10:18
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
Persze van a Speccy nevű program is ami egy helyen kilistáz neked mindent, csak szerintem felesleges feltenni a hdd ssd memória miatt.
dec. 5. 10:20
 3/7 qkker1 ***** válasza:
100%
Nem valószínű, hogy számítógépben van SDS-tokmány.
dec. 5. 10:30
 4/7 anonim ***** válasza:
63%

HDD: Hard Disk Drive (merevlemez)

SSD: Solid State Drive (szilárd testes meghajtó)

Én személy szerint simán lekapnám az oldalát a gépháznak és belenéznék, de nem tudom, hogy te megtudnád-e állapítani, hogy mi van benne.

Windows-on az eszközkezelőben lenyitva a lemezmeghajtókat meg tudod nézni a nevét, a böngészőbe beírva meg meg tudod nézni, hogy mi az ha nem egyértelmű.

A RAM-ot meg a legegyszerűbb megnézni. Windows 8-tól a gépházban Rendszer > Névjegyek, előző verziókban (illetve a jelenlegiekben is) a vezérlőpultban a 'Renszer és biztonság' fülön belül a 'Rendszer' menüpontban tekinthető meg. Illetve a feladatkezelő Teljesítmény fülén is mind a háttértár, mind a memória megtekinthető.

dec. 5. 10:59
 5/7 qkker1 ***** válasza:
58%

SDS /amit a kérdező írt, két helyre is/:

"Schnell Drilling System", "Special Direct System", "Gyorsfúró rendszer"

dec. 5. 11:29
 6/7 anonim ***** válasza:
66%
Ha a háttértár mérete 2 hatványa, pl. 512GB, akkor SSD. Ha nem, akkor lehet ez is, az is.
dec. 5. 14:47
 7/7 andrebalazs válasza:
Nyisd meg a feladatkezelő alkalmazást. Ez be van építve a Windowsba. Kattints a teljesítmény fülre, és ott kiírja.
dec. 6. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!